Побједа: Новак Ђоковић у финалу

Ђоковићева надмоћ – "почистио" Пуја за судар титана у финалу! Новак Ђоковић на импресиван начин се пласирао у финале Аустралијан опена.  Чека нас ЕПСКО финале: Моћни Новак чека моћног Надала! Савршена игра Новака Ђоковића у полуфиналу против Лукаса Пуја који је био немоћан на његов сервис, форхенд и ритерне. А сада највећи изазов од свих - Рафаел Надал! Тениска академија Новака Ђоковића: Пуј збрисан у три корака, са Надалом за титулу! Српски тенисер славио са 6:0, 6:2 и 6:2 против Француза који није имао шта да тражи данас на Род Лејвер арени. Доминантна представа каква је нашем асу требала пред највећи изазов - седмо финале Аустралијан опена и то против највећег ривала.

Тенис 25.01.2019 | 11:51
Побједа: Новак Ђоковић у финалу
Српски тенисер је за само 85 минута разбио Француза Луку Пуја 6:0, 6:2, 6:2.

Ђоковић се пласирао седми пут у финале "Ози опена", где ће играти против великог ривала Рафаела Надала (недеља, 9.30х).

Биће то њихов 53. међусобни дуел, а Ђоковић води у досадашњим сусретима 27:25. Последњи сусрет су имали на Вимблдону прошле године када је новак славио 3-2 у полуфиналу.

И даље се памти њихов једини сусрет у Мелбурну, у финалу 2012. када је Србин победио 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 посе скоро шест сати игре. 

Новак је добио свих претходних шест финала у Мелбурун, а ово ће му бити 24. Гренд слем финале у којем ће се борити за 15. титулу. 

Ђоковић је у петак одиграо најбољи меч на турниру и уопште један од најбољих у Мелбурну у каријери, направио је само пет неизнуђених грешака.

Његову феноменалну игру пратио је престрашен наступ Пуја, ређале су се неизнуђене грешке Француза, док је Ђоковић перфектно завршавао своје ударце винерима, па је први сет решио са два брза брејка за свега 23 минута игре. 

Пуј се коначно буди на старту другог сета, али брзо се враћа у свом "ритам" грешака, док Ђоковић наставља да доминира па са још два брејка стиже до 2-0 за мање од сат времена игре. 

Трећи сет је почео на исти начин, обојица тенисера освајају прве сервис-гемове, а онда Ђоковић импресивном дефанзивом претвара нове грешке Пуја у брејк за 3:1 и "прелама" меч на који тачку ставља још једним брејком. 

Ни друго полуфинале мушког сингла "Ози" опена није донело узбуђења!

Рафаел Надал је у четвртак лако изашао на крај са Стефаносом Циципасом, а још убедљиви био је Новак Ђоковић који је Лукаса Пуја "почистио" са терена "Род Лејвер арене", за мање од сат и по времена, и тако заказао дуел са својим највећим ривалом.

Њих двојица ће у недељу ујутру играти за трофеј овогодишњег Аустралијан опена, а публика у Мелбурну надаће се репризи епског финала из 2012. када су играли готово шест сати.

Новак Ђоковић је тада после пет сетова, када су обојица били на измаку снага, освојио свој трећи од укупно шест трофеја у Аустралији, а занимљиво је да је то - једно од најбољих финала свих времена - било и њихов једини окршај на првом гренд слему сезоне...

Србин би тријумфом могао да постане први икада који је освојио седам пехара у Аустралији, док би Шпанац победом "подигао" сваки од гренд слем трофеја - бар двапут.

НОВАК ЂОКОВИЋ - ЛУКА ПУЈ 3:0 (6:0, 6:2, 6:2)

Препрека у виду изненађења из Француске није била довољно озбиљан изазов за Ђоковића који је перфектном игром излуђивао седам година млађег ривала.

Видела се нервоза код Пуја, који је играо своје прво полуфинале гренд слема, па је због Новакове сјајне игре коју су пре свих одликовали фантастичан сервис, ритерн и "изостанак" грешака, на први гем у мечу чекао више од пола сата.

Ђоковић је први сет "узео" за само 23 минута оставиши "кромпир" на семафору код Француза, али ни његово "ослобађање" у наставку меча му није много донело.

На неколико добрих удараца, и добијања дужих размена, код Француза би се везивале сервис грешке као последица страха - или неизнуђене грешке којих је направио чак 27, док је са друге стране имао тенисера који је "чистио" линије и за 85 минута игре је погрешио пет пута.

Такву невероватну игру надамо се да ће пружити и против Рафаела Надала, а извесно је да ће се једна традиција у недељу завршити.

Видећемо да ли ће то бити она која је на Новаковој страни која каже да је свако финале у Аустралији добио - или она Надалова да осваја трофеје на гренд слем турнирима на којима дође до финала без изгубљеног сета.

До сада су одиграли 52 меча, а Новак је добио 27.

На бетону је скор чак 18:7 за српског аса, али многи кажу да је овогодишњи наступ Надала у Аустралији можда његов најубедљивији икада на овој подлози.

Спремите се за ново историјско финале Аустралијан опена! Новак Ђоковић је прегазио Луку Пуја и пласирао се у борбу за титулу против највечег ривала - Рафаела Надала. Српски тенисер је након само 83 минута игре славио против Француза са 6:0, 6:2, 6:2.

Нагли пад температуре данас у Мелбурну, након жарних 44 степена целзијуса погодовали су нашем асу који је у пуној снази и концентрацији изашао на мегдан одличном Французу. Одличном до данас јер је доживео прави "мелбурншки масакр" на Отвореном првенству Аустралије. Буквално од само старта Ђоковић је доминирао на буквално сваком поену. Пуј се давио, знојио, бринуо, и на крају предао бољем, много, много бољем. Приче које су се причале пре сусрета да би могао да угрози први рекет света агресивном игром одмах су пале у воду након првог сета који је трајао само 22 минута.

"Ово је један од најбољих мечева које сам одиграо на овом терену. Дефинитивно. Све је функционисало, Лука је имао добар турнир до сада и желим му све најбоље у наставку сезоне", рекао је Новак који је имао само пет неизнуђених грешака током целог полуфинала!, "Лука је одличан играч, био је и Топ 10 и сада је стигао до првог полуфинала. Али, одиграо сам савршен меч од првог поена. То је био један од оних дана када вам све иде од руку. Последњих дана се одлично осећам на терену и сда се то добро и видело"

У другом делу меча Београђанин је мало спустио гас, али не превише тако да је тај део сусрета потрајао тек нешто дуже. Већ тада је било јасно да је све готово и трећи сет је заправо био тек коначна провера разлике у квалитету два тенисера. Тако је и било. Новак једностабмно данас није могао да изгуби. Одличан сервис, минималан број грешака, тврд на ретерну, сигуран на сервису и на мрежи. Ма, маестрално! Уосталом, погледајте статистичке бројке.

Ово ће бити Новакаво седмо финале на Аустралијан опену, а до сада има стопостотан успех те је узео шест титулу. Биће то меч за памћење, нема сумње. Сетимо се само оне шесточасовне епске борбе за титулу у Мелбурно од пре седам година, можда и најбоље у историји тениса које је икада одиграно.

"Сигурно бих купио улазницу за тај меч. Ми се добро знамо, играли смо тада шест сати, било је то невероватно искуство". краттко је прокоментарисао Новак наредног противника у Мелбурну.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар