Pobjeda: Novak Đoković u finalu

Đokovićeva nadmoć – "počistio" Puja za sudar titana u finalu! Novak Đoković na impresivan način se plasirao u finale Australijan opena.  Čeka nas EPSKO finale: Moćni Novak čeka moćnog Nadala! Savršena igra Novaka Đokovića u polufinalu protiv Lukasa Puja koji je bio nemoćan na njegov servis, forhend i riterne. A sada najveći izazov od svih - Rafael Nadal! Teniska akademija Novaka Đokovića: Puj zbrisan u tri koraka, sa Nadalom za titulu! Srpski teniser slavio sa 6:0, 6:2 i 6:2 protiv Francuza koji nije imao šta da traži danas na Rod Lejver areni. Dominantna predstava kakva je našem asu trebala pred najveći izazov - sedmo finale Australijan opena i to protiv najvećeg rivala.

Tenis 25.01.2019 | 11:51
Pobjeda: Novak Đoković u finalu
Srpski teniser je za samo 85 minuta razbio Francuza Luku Puja 6:0, 6:2, 6:2.

Đoković se plasirao sedmi put u finale "Ozi opena", gde će igrati protiv velikog rivala Rafaela Nadala (nedelja, 9.30h).

Biće to njihov 53. međusobni duel, a Đoković vodi u dosadašnjim susretima 27:25. Poslednji susret su imali na Vimbldonu prošle godine kada je novak slavio 3-2 u polufinalu.

I dalje se pamti njihov jedini susret u Melburnu, u finalu 2012. kada je Srbin pobedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 pose skoro šest sati igre. 

Novak je dobio svih prethodnih šest finala u Melburun, a ovo će mu biti 24. Grend slem finale u kojem će se boriti za 15. titulu. 

Đoković je u petak odigrao najbolji meč na turniru i uopšte jedan od najboljih u Melburnu u karijeri, napravio je samo pet neiznuđenih grešaka.

Njegovu fenomenalnu igru pratio je prestrašen nastup Puja, ređale su se neiznuđene greške Francuza, dok je Đoković perfektno završavao svoje udarce vinerima, pa je prvi set rešio sa dva brza brejka za svega 23 minuta igre. 

Puj se konačno budi na startu drugog seta, ali brzo se vraća u svom "ritam" grešaka, dok Đoković nastavlja da dominira pa sa još dva brejka stiže do 2-0 za manje od sat vremena igre. 

Treći set je počeo na isti način, obojica tenisera osvajaju prve servis-gemove, a onda Đoković impresivnom defanzivom pretvara nove greške Puja u brejk za 3:1 i "prelama" meč na koji tačku stavlja još jednim brejkom. 

Ni drugo polufinale muškog singla "Ozi" opena nije donelo uzbuđenja!

Rafael Nadal je u četvrtak lako izašao na kraj sa Stefanosom Cicipasom, a još ubedljivi bio je Novak Đoković koji je Lukasa Puja "počistio" sa terena "Rod Lejver arene", za manje od sat i po vremena, i tako zakazao duel sa svojim najvećim rivalom.

Njih dvojica će u nedelju ujutru igrati za trofej ovogodišnjeg Australijan opena, a publika u Melburnu nadaće se reprizi epskog finala iz 2012. kada su igrali gotovo šest sati.

Novak Đoković je tada posle pet setova, kada su obojica bili na izmaku snaga, osvojio svoj treći od ukupno šest trofeja u Australiji, a zanimljivo je da je to - jedno od najboljih finala svih vremena - bilo i njihov jedini okršaj na prvom grend slemu sezone...

Srbin bi trijumfom mogao da postane prvi ikada koji je osvojio sedam pehara u Australiji, dok bi Španac pobedom "podigao" svaki od grend slem trofeja - bar dvaput.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LUKA PUJ 3:0 (6:0, 6:2, 6:2)

Prepreka u vidu iznenađenja iz Francuske nije bila dovoljno ozbiljan izazov za Đokovića koji je perfektnom igrom izluđivao sedam godina mlađeg rivala.

Videla se nervoza kod Puja, koji je igrao svoje prvo polufinale grend slema, pa je zbog Novakove sjajne igre koju su pre svih odlikovali fantastičan servis, ritern i "izostanak" grešaka, na prvi gem u meču čekao više od pola sata.

Đoković je prvi set "uzeo" za samo 23 minuta ostaviši "krompir" na semaforu kod Francuza, ali ni njegovo "oslobađanje" u nastavku meča mu nije mnogo donelo.

Na nekoliko dobrih udaraca, i dobijanja dužih razmena, kod Francuza bi se vezivale servis greške kao posledica straha - ili neiznuđene greške kojih je napravio čak 27, dok je sa druge strane imao tenisera koji je "čistio" linije i za 85 minuta igre je pogrešio pet puta.

Takvu neverovatnu igru nadamo se da će pružiti i protiv Rafaela Nadala, a izvesno je da će se jedna tradicija u nedelju završiti.

Videćemo da li će to biti ona koja je na Novakovoj strani koja kaže da je svako finale u Australiji dobio - ili ona Nadalova da osvaja trofeje na grend slem turnirima na kojima dođe do finala bez izgubljenog seta.

Do sada su odigrali 52 meča, a Novak je dobio 27.

Na betonu je skor čak 18:7 za srpskog asa, ali mnogi kažu da je ovogodišnji nastup Nadala u Australiji možda njegov najubedljiviji ikada na ovoj podlozi.

Spremite se za novo istorijsko finale Australijan opena! Novak Đoković je pregazio Luku Puja i plasirao se u borbu za titulu protiv največeg rivala - Rafaela Nadala. Srpski teniser je nakon samo 83 minuta igre slavio protiv Francuza sa 6:0, 6:2, 6:2.

Nagli pad temperature danas u Melburnu, nakon žarnih 44 stepena celzijusa pogodovali su našem asu koji je u punoj snazi i koncentraciji izašao na megdan odličnom Francuzu. Odličnom do danas jer je doživeo pravi "melburnški masakr" na Otvorenom prvenstvu Australije. Bukvalno od samo starta Đoković je dominirao na bukvalno svakom poenu. Puj se davio, znojio, brinuo, i na kraju predao boljem, mnogo, mnogo boljem. Priče koje su se pričale pre susreta da bi mogao da ugrozi prvi reket sveta agresivnom igrom odmah su pale u vodu nakon prvog seta koji je trajao samo 22 minuta.

"Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao na ovom terenu. Definitivno. Sve je funkcionisalo, Luka je imao dobar turnir do sada i želim mu sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Novak koji je imao samo pet neiznuđenih grešaka tokom celog polufinala!, "Luka je odličan igrač, bio je i Top 10 i sada je stigao do prvog polufinala. Ali, odigrao sam savršen meč od prvog poena. To je bio jedan od onih dana kada vam sve ide od ruku. Poslednjih dana se odlično osećam na terenu i sda se to dobro i videlo"

U drugom delu meča Beograđanin je malo spustio gas, ali ne previše tako da je taj deo susreta potrajao tek nešto duže. Već tada je bilo jasno da je sve gotovo i treći set je zapravo bio tek konačna provera razlike u kvalitetu dva tenisera. Tako je i bilo. Novak jednostabmno danas nije mogao da izgubi. Odličan servis, minimalan broj grešaka, tvrd na reternu, siguran na servisu i na mreži. Ma, maestralno! Uostalom, pogledajte statističke brojke.

Ovo će biti Novakavo sedmo finale na Australijan openu, a do sada ima stopostotan uspeh te je uzeo šest titulu. Biće to meč za pamćenje, nema sumnje. Setimo se samo one šestočasovne epske borbe za titulu u Melburno od pre sedam godina, možda i najbolje u istoriji tenisa koje je ikada odigrano.

"Sigurno bih kupio ulaznicu za taj meč. Mi se dobro znamo, igrali smo tada šest sati, bilo je to neverovatno iskustvo". krattko je prokomentarisao Novak narednog protivnika u Melburnu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar