ПИК у уторак о иницијативи СДА

Сједница Управног одбора Савјета за спровођење мира на нивоу амбасадора БиХ, на којој би требало да буде ријечи о иницијативи СДА за покретање правне процедуре пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска, заказана је у уторак, 29. јануар, потврђено је за Срну из Амбасаде Руске Федерације.

Босна и Херцеговина 25.01.2019 | 11:38
ПИК у уторак о иницијативи СДА
Сједница ПИК-а на нивоу амбасадора биће одржана у 14.00 часова у Сарајеву.

Из Амбасада Руске Федерације у БиХ јуче је саопштено да је Амбасада предложила партнерима из Управног одбора ПИК-а заказивање ванредне сједнице због намјере СДА да доведе у питање дејтонско име Републике Српске.

Амбасада Руске Федерације изразила је забринутост због намјере СДА да доведе у питање дејтонско име једног од ентитета БиХ и упозорила да овакве иницијативе угрожавају процес националног помирења са тешко предвиђеним посљедицама.

"Сматрамо такве изјаве опасним покушајем ревизије мировног споразума, што подрива стабилност у земљи те компликује формирање институција на свим нивоима", речено је у руској Амбасади.

СДА је јуче саопштила да ће путем својих представника у институцијама БиХ покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вук

25.01.2019 10:46

Ако неко мисли да ово све није изрежирано са нападом на назив РС како би се потегло питање свега оног што је Додик али и остали политичари радили против државе БиХ, тешки је наивац! Није џаба јучер Бакир причао како су они стално били у дефанзиви а Додик све више и више вршио нападе на државу, негирао је на сваки начин.Очито сад они крећу у офанзиву, да се мало РС брани. И све би то било ОК, да се наш велики вожд сад није обратио истим тим странцима које стално омаловажава и пљује.. Сад му требају. Јел мислите да се данас неће потегнути питање босанског језика, права повратника итд. Ако мислите, онда политика није за вас! Фазон је био управо у томе, да се сва ова питања ставе на дневни ред, и то ни мање ни више него на захтјев нас и Руса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шофер

25.01.2019 10:59

Има смисла, и ја се исто пласим да це нас ударити по ледјима а све због дрекавца и пајаца и његових милијарди. Народ је крив, овце назалост.

Name

075

25.01.2019 11:17

@Вук Схватите да годинама ми који смо за државу Босну и Херцеговину, а нисмо Бошњаци и има нас и међу другим конститутивним и осталим, слушамо да је држава Босна и Херцеговина" државна заједница", да је "бољи" ентитет "друга српска држава", да ријека Дрина није државна граница, да је Босна и Херцеговина "тзв. држава", могао бих набрајати до сутра!! Ја бих волио да се коначно заврши ова пат позиција, пацифиста сам, ако треба и "другим полувременом"!!

Name

Игор

25.01.2019 11:42

Фин пас разиграног Човића, наредјен директно из струцног стаба из Загреба , фантастицан центарсут Изетбеговица , лопта право у ноге Додика , шут ... Лопта у једну сви голмани опозиције у другу страну . Опозиција у игри има 4 голмана и 7 бекова , знаци најгора могуца дефанзива . Коментатор Вуциц из срца поздравља сваки пас . Узиво утакмицу гледа све мање "навијаца" углавном пуне трибине у Словенији и Њемацкој . Борба за селектора је велика , најгрцевитије се боре Вигемарк, Лавров и Султан Ердоган . Љепота . Ј... вас онај ко вас слуса и трпи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

25.01.2019 12:32

Ово је све недјело, ДОДИГА,он це сахранити РС,јер усао је у опасне игре,криминал,убиства, исељавање срба,да бих себе спасао,он це РС дати,и јаце су дрзаве,зртвоване,због лоповлука,колико Додик има афера,и ником ниста, једном мора доци на наплату,јер Свијет је моцнији од њега,

Name

гуз

25.01.2019 12:48

До сада је увијек Русија издвојила свој глас у ПИК-у,надати се да це тако бити и овај пут.

ОДГОВОРИТЕ