Тврди: СДА ради на отцјепљењу РС

Странка демократске акције /СДА/ упорно ради на отцјепљењу Републике Српске, оцјењује Марио Караматић, предсједник Хрватске сељачке странке БиХ.  

Босна и Херцеговина 25.01.2019 | 11:13
Тврди: СДА ради на отцјепљењу РС
Караматић, који је и посланик у Клубу Хрвата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, истиче да СДА ради све да Хрватима и Србима огади БиХ, а као најновији примјер наводи иницијативу лидера СДА Бакира Изетбеговића о преиспитивању назива Република Српска.

Караматић сматра да између исламске и грађанске државе, за коју се наводно залажу бошњачки политичари – нема разлике.

Он је коментирисао изјаву поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића да је БиХ потребна грађанска опција како би “постала модерна и либерална држава”. 

– Треба разумјети његову изјаву – када реис каже грађанска држава мисли на исламску државу – наводи Караматић за Хрватски медијски сервис.

Он наглашава да је СДА била активно укључена у избор Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ.

– То најбоље показује број гласова који је добио Шефик Џаферовић, као бошњачки члан, а који је апсолутно несразмјеран броју гласова које је добио Комшић – каже Караматић.

Он је, напомињу хрватски медији, алудирао на чињеницу да је наводни хрватски члан Предсједништва БиХ добио више гласова од бошњачког, мада је Бошњака више у Федерацији БиХ.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Радован

25.01.2019 10:25

А ти ето ко волис србе па се бринес ауууу куку нама кад нас такви бране. Ста је са србима у Хрватској , имају ли икаква права ? Све сте србе истријебили и оцете као мањина комад БиХ да присвојите, а 60% тзв.Херцег Босне је српска земља, Гламоц , Грахово, Дрвар, Купрес....... Јос битнија ствар а то треба тузиластво и наси кретени да покрену , овај устаса је био комадант тзв.ХВО , командовао спаљивањем српски села и градова, Купрес и српска села сравнио артиљеријом, око Бугојна српска села спалио, Зитомислици...... Носи се битанго. Брините се ви латини ако ми срби с босњацима свеземо заставе, Задар је српски

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

25.01.2019 10:37

Нека и од њега нека паметна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.01.2019 15:00

Јадан ти ако овога сматрас паметним,..куку нама на ста спадосмо.

Name

Драгољуб

25.01.2019 12:01

БиХ као држава је оштећена јер јој ускраћен излаз на Јадранско море,по правилу БиХ треба да добије морску границу у дужини од границе са ЦГ тј.од превлаке па све до полуострва Пељешац све до Далмације...Лепо у називу БиХ пише Босна и Херцеговина,извините зашто је део те херцеговине припојен Републици Хрватској и то онај део који излази на Јадранско море???Погледајте мапу средњовековне БиХ???Хрватска све може да добије и Истру,излаз на Дунав и целу обалу Јадранског мора све до Црне Горе?Знаш могли су хрватској да дају Јадранску обалу те 1974,па да граничи са Албанојом и Улцињ да буде у Хрватскоја,а ЦГ да има мали излаз на море код рецимо Будве као БиХ код Неума???Како им је то промакло да ураде,тај ко је ИСЦРТО границе на основу чега их је ИСЦРТАВАО,Хрватима све,а нама Србима и Бошњацима МУДА од ЛАБУДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.01.2019 07:36

Гледам карту Дубровачко-неретванске жупаније у Хрватској. Ту се налазе Дубровник, Плоче, Метковић, ушће Неретве, Пељешац, Корчула, Мљет, Ластово. Кад би та жупанија умјесто Хрватској припадала Бони и Херцеговини.

Name

реално

25.01.2019 13:15

Па наравно да је то договор измедју СНСД и СДА. Сто се сви буне. Увијек сте се хтјели отцјепити, ево сад прилике! Федерација би сад пристала јер не зели да враца кредите РС која се дан у дан све висе задузива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

25.01.2019 13:49

Сто Цовиц мисли то Караматиц говори...инаце сам није у стању двије паметне реценице саставити. Цобан!

ОДГОВОРИТЕ