Tvrdi: SDA radi na otcjepljenju RS

Stranka demokratske akcije /SDA/ uporno radi na otcjepljenju Republike Srpske, ocjenjuje Mario Karamatić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke BiH.  

Bosna i Hercegovina 25.01.2019 | 11:13
Tvrdi: SDA radi na otcjepljenju RS
Karamatić, koji je i poslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, ističe da SDA radi sve da Hrvatima i Srbima ogadi BiH, a kao najnoviji primjer navodi inicijativu lidera SDA Bakira Izetbegovića o preispitivanju naziva Republika Srpska.

Karamatić smatra da između islamske i građanske države, za koju se navodno zalažu bošnjački političari – nema razlike.

On je komentirisao izjavu poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića da je BiH potrebna građanska opcija kako bi “postala moderna i liberalna država”. 

– Treba razumjeti njegovu izjavu – kada reis kaže građanska država misli na islamsku državu – navodi Karamatić za Hrvatski medijski servis.

On naglašava da je SDA bila aktivno uključena u izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– To najbolje pokazuje broj glasova koji je dobio Šefik Džaferović, kao bošnjački član, a koji je apsolutno nesrazmjeran broju glasova koje je dobio Komšić – kaže Karamatić.

On je, napominju hrvatski mediji, aludirao na činjenicu da je navodni hrvatski član Predsjedništva BiH dobio više glasova od bošnjačkog, mada je Bošnjaka više u Federaciji BiH.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Radovan

25.01.2019 10:25

A ti eto ko volis srbe pa se brines auuuu kuku nama kad nas takvi brane. Sta je sa srbima u Hrvatskoj , imaju li ikakva prava ? Sve ste srbe istrijebili i ocete kao manjina komad BiH da prisvojite, a 60% tzv.Herceg Bosne je srpska zemlja, Glamoc , Grahovo, Drvar, Kupres....... Jos bitnija stvar a to treba tuzilastvo i nasi kreteni da pokrenu , ovaj ustasa je bio komadant tzv.HVO , komandovao spaljivanjem srpski sela i gradova, Kupres i srpska sela sravnio artiljerijom, oko Bugojna srpska sela spalio, Zitomislici...... Nosi se bitango. Brinite se vi latini ako mi srbi s bosnjacima svezemo zastave, Zadar je srpski

ODGOVORITE
Name

Mile

25.01.2019 10:37

Neka i od njega neka pametna...

ODGOVORITE
Name

re

25.01.2019 15:00

Jadan ti ako ovoga smatras pametnim,..kuku nama na sta spadosmo.

Name

Dragoljub

25.01.2019 12:01

BiH kao država je oštećena jer joj uskraćen izlaz na Jadransko more,po pravilu BiH treba da dobije morsku granicu u dužini od granice sa CG tj.od prevlake pa sve do poluostrva Pelješac sve do Dalmacije...Lepo u nazivu BiH piše Bosna i Hercegovina,izvinite zašto je deo te hercegovine pripojen Republici Hrvatskoj i to onaj deo koji izlazi na Jadransko more???Pogledajte mapu srednjovekovne BiH???Hrvatska sve može da dobije i Istru,izlaz na Dunav i celu obalu Jadranskog mora sve do Crne Gore?Znaš mogli su hrvatskoj da daju Jadransku obalu te 1974,pa da graniči sa Albanojom i Ulcinj da bude u Hrvatskoja,a CG da ima mali izlaz na more kod recimo Budve kao BiH kod Neuma???Kako im je to promaklo da urade,taj ko je ISCRTO granice na osnovu čega ih je ISCRTAVAO,Hrvatima sve,a nama Srbima i Bošnjacima MUDA od LABUDA!!!

ODGOVORITE
Name

re

26.01.2019 07:36

Gledam kartu Dubrovačko-neretvanske županije u Hrvatskoj. Tu se nalaze Dubrovnik, Ploče, Metković, ušće Neretve, Pelješac, Korčula, Mljet, Lastovo. Kad bi ta županija umjesto Hrvatskoj pripadala Boni i Hercegovini.

Name

realno

25.01.2019 13:15

Pa naravno da je to dogovor izmedju SNSD i SDA. Sto se svi bune. Uvijek ste se htjeli otcjepiti, evo sad prilike! Federacija bi sad pristala jer ne zeli da vraca kredite RS koja se dan u dan sve vise zaduziva.

ODGOVORITE
Name

Krajina

25.01.2019 13:49

Sto Covic misli to Karamatic govori...inace sam nije u stanju dvije pametne recenice sastaviti. Coban!

ODGOVORITE