Претрес у Дому здравља у Бихаћу

Припадници Федералне управе полиције, према налогу Тужилаштва Унско-санског кантона, јутрос су ухапсили директорку Дома здравља Бихаћ Анелу Касумовић.   Током претреса ухапшена су још два радника Дома здравља.  

Босна и Херцеговина 25.01.2019 | 09:59
Претрес у Дому здравља у Бихаћу
Како  је потврђено, претреси се врше на основу наредбе Општинског суда Бихаћ, а према налогу Тужилаштва.Из Тужилаштва УСК за Аваз.ба навели су да засад немају коментара, али да ће све информације о акцији бити познате у току дана.

Још нису познати мотиви за акцију полиције и Тужилаштва, али се претпоставља да то има везе са запошљавањем 38 особа у овој здравственој установи током прошле године, али и коруптивним радњама. 

О томе су медији сазнали након посљедње ванредне сједнице Владе УСК на којој су разријешени скоро сви управни одбори здравствених установа јер су откривени бројни случајеви запошљавања нових особа и поред забрана на запошљавање који је донијела нова Влада, с премијером Мустафом Ружнићем на челу.

Такође је објелодањено да недостају средства за исплате плата по колективном уговору, због чега је Синдикат љекара и стоматолога најавио, па за извјесно вријеме замрзнуо штрајк.

Др. Анела Касумовић именована је прошле године на позицију директора након једног поништеног конкурса и великих политичко-правних борби ДФ да Касумовић оспоре именовање, иако су је претходно предложили на ову позицију као в. д. директора када су обнашали власт у Влади бившег премијера Рошића.

(Аваз)
 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

опа Дјурдја

25.01.2019 09:10

Па колико би онда похапсили код нас...Електро Бијељина...Водод..Термоелектрана ..сва бирацко тијело..и опет це ..треба се припремити за опстинске..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО ПОЛИЦИЈО

25.01.2019 10:53

Свака цаст, та Анела Касумовиц је змија која је досла у Сарајево из Бихаца радила на клиницком центру као педијатар гдје је имала низ афера и злостављања пацијената, отац СДП кадар из Бихаца који је кумовао пропасти Зитопрераде, па заглавио у затвор, супруг јој ради у УИО у Сарајеву, које везе и стеле само, Сека Изетбеговиц је истјерала из Клиницког у Сарајеву због мита и корупције и незнања у послу, одакле овој стан од 300.000 км у елитном сарајевском насељу Брека стан и јос пар станова?? Свака цаст за хапсење. Све цеститке

Name

Секретарица

25.01.2019 15:24

У Милићима је јавна тајна да Начелник Момир Лазаревиц запошљаје за 5000км

Name

нн

25.01.2019 09:11

Овдје се хапси... Ту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, нема више Срба

25.01.2019 12:32

Они су били дежурни кривци. Сад само напријед!

Name

25.01.2019 14:18

КАД.ЦЕ.НА.РЕД.ДОЦИ.КРУПНИ.ЛОПОВИ.ИЗ.ВРХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитно

26.01.2019 22:09

Срам је може бити. То је једна обична улицарка која на радном мјесту не гаси цигарету, као каква наркоманка, јер сам је својим очима гледала, ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ