Pretres u Domu zdravlja u Bihaću

Pripadnici Federalne uprave policije, prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, jutros su uhapsili direktorku Doma zdravlja Bihać Anelu Kasumović.   Tokom pretresa uhapšena su još dva radnika Doma zdravlja.  

Bosna i Hercegovina 25.01.2019 | 09:59
Pretres u Domu zdravlja u Bihaću
Kako  je potvrđeno, pretresi se vrše na osnovu naredbe Opštinskog suda Bihać, a prema nalogu Tužilaštva.Iz Tužilaštva USK za Avaz.ba naveli su da zasad nemaju komentara, ali da će sve informacije o akciji biti poznate u toku dana.

Još nisu poznati motivi za akciju policije i Tužilaštva, ali se pretpostavlja da to ima veze sa zapošljavanjem 38 osoba u ovoj zdravstvenoj ustanovi tokom prošle godine, ali i koruptivnim radnjama. 

O tome su mediji saznali nakon posljednje vanredne sjednice Vlade USK na kojoj su razriješeni skoro svi upravni odbori zdravstvenih ustanova jer su otkriveni brojni slučajevi zapošljavanja novih osoba i pored zabrana na zapošljavanje koji je donijela nova Vlada, s premijerom Mustafom Ružnićem na čelu.

Takođe je objelodanjeno da nedostaju sredstva za isplate plata po kolektivnom ugovoru, zbog čega je Sindikat ljekara i stomatologa najavio, pa za izvjesno vrijeme zamrznuo štrajk.

Dr. Anela Kasumović imenovana je prošle godine na poziciju direktora nakon jednog poništenog konkursa i velikih političko-pravnih borbi DF da Kasumović ospore imenovanje, iako su je prethodno predložili na ovu poziciju kao v. d. direktora kada su obnašali vlast u Vladi bivšeg premijera Rošića.

(Avaz)
 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

opa Djurdja

25.01.2019 09:10

Pa koliko bi onda pohapsili kod nas...Elektro Bijeljina...Vodod..Termoelektrana ..sva biracko tijelo..i opet ce ..treba se pripremiti za opstinske..

ODGOVORITE
Name

BRAVO POLICIJO

25.01.2019 10:53

Svaka cast, ta Anela Kasumovic je zmija koja je dosla u Sarajevo iz Bihaca radila na klinickom centru kao pedijatar gdje je imala niz afera i zlostavljanja pacijenata, otac SDP kadar iz Bihaca koji je kumovao propasti Zitoprerade, pa zaglavio u zatvor, suprug joj radi u UIO u Sarajevu, koje veze i stele samo, Seka Izetbegovic je istjerala iz Klinickog u Sarajevu zbog mita i korupcije i neznanja u poslu, odakle ovoj stan od 300.000 km u elitnom sarajevskom naselju Breka stan i jos par stanova?? Svaka cast za hapsenje. Sve cestitke

Name

Sekretarica

25.01.2019 15:24

U Milićima je javna tajna da Načelnik Momir Lazarevic zapošljaje za 5000km

Name

nn

25.01.2019 09:11

Ovdje se hapsi... Tu?

ODGOVORITE
Name

Da, nema više Srba

25.01.2019 12:32

Oni su bili dežurni krivci. Sad samo naprijed!

Name

Xj

25.01.2019 14:18

KAD.CE.NA.RED.DOCI.KRUPNI.LOPOVI.IZ.VRHA

ODGOVORITE
Name

Nebitno

26.01.2019 22:09

Sram je može biti. To je jedna obična ulicarka koja na radnom mjestu ne gasi cigaretu, kao kakva narkomanka, jer sam je svojim očima gledala, FUJ

ODGOVORITE