Размјена студената: Руси и у Семберији

Добар успјех, информисаност, укључење у бројне организације, донијели су младима широм свијета бројне могућности. Прије свега, прилику да живе у другим земљама, упознају нове културе и да се образују. Програм размјене студената довео је Алексеја Бобкова у бијељинску Гимназију “Филип Вишњић”, док је стипендија руске амбасаде Николину Савић из Бијељине одвела на студије у Санкт Петербург.

Република Српска 25.01.2019 | 08:54
Размјена студената: Руси и у Семберији
Адреса Алексеја Бобкова из Јекатеринбурга последња четири мјесеца је Бијељина. Преко програма размјене студената дошао је у Семберију и већ једно полугодиште завршио у бијељинској Гимназији “Филип Вишњић”. За њега је, каже, иако прво, ово изванредно искуство.

Алексеј живи у породици професорице руског језика бијељинске Гимназије, што му такође олакшава свакодневну комуникацију. Каже да се добро уклопио у школи и да има пријатеље.



Иако је тек четири мјесеца у Бијељини, каже да му се град који је тренутно његова адреса допада, иако се разликује из мјеста из кога долази. Руска и српска култура су веома сличне, али има и одређених разлика у обичајима.

На нови живот морала је да се навикне и Николина Савић из Бијељине. Она је један од студената из Бијељине која је отпочела са студијама у Русији.

Николина је један од најбољих студената у својој класи. Упоређујући искуства са студентима у нашој земљи и региону са својим, каже да је студирати у Русији теже.

Осим Николине, из Бијељине су у Русији и три студенткиње медицине и један студент електротехнике.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тоза

25.01.2019 08:53

Нема студентски дом , вец студентско удомљавање,лијеп гест ал смијесно. Пуни капацитети, па се моле професори да приме пристигле стране студенте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

26.01.2019 14:37

Јел опет неки пропалитет и смеце из русије довео миле

ОДГОВОРИТЕ