Razmjena studenata: Rusi i u Semberiji

Dobar uspjeh, informisanost, uključenje u brojne organizacije, donijeli su mladima širom svijeta brojne mogućnosti. Prije svega, priliku da žive u drugim zemljama, upoznaju nove kulture i da se obrazuju. Program razmjene studenata doveo je Alekseja Bobkova u bijeljinsku Gimnaziju “Filip Višnjić”, dok je stipendija ruske ambasade Nikolinu Savić iz Bijeljine odvela na studije u Sankt Peterburg.

Republika Srpska 25.01.2019 | 08:54
Razmjena studenata: Rusi i u Semberiji
Adresa Alekseja Bobkova iz Jekaterinburga poslednja četiri mjeseca je Bijeljina. Preko programa razmjene studenata došao je u Semberiju i već jedno polugodište završio u bijeljinskoj Gimnaziji “Filip Višnjić”. Za njega je, kaže, iako prvo, ovo izvanredno iskustvo.

Aleksej živi u porodici profesorice ruskog jezika bijeljinske Gimnazije, što mu takođe olakšava svakodnevnu komunikaciju. Kaže da se dobro uklopio u školi i da ima prijatelje.



Iako je tek četiri mjeseca u Bijeljini, kaže da mu se grad koji je trenutno njegova adresa dopada, iako se razlikuje iz mjesta iz koga dolazi. Ruska i srpska kultura su veoma slične, ali ima i određenih razlika u običajima.

Na novi život morala je da se navikne i Nikolina Savić iz Bijeljine. Ona je jedan od studenata iz Bijeljine koja je otpočela sa studijama u Rusiji.

Nikolina je jedan od najboljih studenata u svojoj klasi. Upoređujući iskustva sa studentima u našoj zemlji i regionu sa svojim, kaže da je studirati u Rusiji teže.

Osim Nikoline, iz Bijeljine su u Rusiji i tri studentkinje medicine i jedan student elektrotehnike.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Toza

25.01.2019 08:53

Nema studentski dom , vec studentsko udomljavanje,lijep gest al smijesno. Puni kapaciteti, pa se mole profesori da prime pristigle strane studente .

ODGOVORITE
Name

Austrija

26.01.2019 14:37

Jel opet neki propalitet i smece iz rusije doveo mile

ODGOVORITE