Осуђен: Пресудио очевој љубавници

Адмир Качевић је осуђен јуче у Кантоналном суду у Сарајеву на 18 година робије због убиства Седије Турјачанин и тешко рањавање Алије Качевића у јулу 2015.  

Босна и Херцеговина 25.01.2019 | 08:39
Осуђен: Пресудио очевој љубавници
Качевић је у поновољеном поступку осуђен због кривичних дјела убиства, покушаја убиства, те недозвољеног посједовања оружја.

Према пресуди, Качевић је 18. јула 2015. у кафани “Ел Пасо” у сарајевском насељу Бријешће хицима из ловачке пушке ранио оца Алију и његову партнерку Седију Турјачанин, која је подлегла повредама.

Обоје су са тешким тјелесним повредама возилом Хитне помоћи превезени у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Турјачанин је задобила прострелну рану лица, повреду носа, устрелну рану поткољенице и рамена, од којих је касније и подлегла, док је Алија Качевић рањен у десну шаку и у уста.

Полиција је након пуцњаве у кафани затекла Адмирову дјевојку, која је приведена и пуштена након саслушања, а Качевић је побјегао са мјеста злочина. Крио се све до хапшења 9. септембра 2015.

Драма у кафани

Био је привођен и Алдин Синановић (37), у чијем је стану пронађена пушка из које је Качевић пуцао на оца и његову љубавницу.

Током поновљеног суђења саслушани су свједоци, непосредни очевици, који су испричали да је оптужени Качевић у кобно вријеме био пијан и узнемирен, те да је у једном тренутку отишао у кухињу. 

– Качевић нам је говорио: “Немојте ме дирати, нећу вас. Хоћу да убијем курву.” Ми смо му говорили да стане, смири се мало и Адмир је у једном тренутку спустио руке низ тијело. У том тренутку Алија је ушао у кухињу и рекао: “Нећеш ти мени правити белај у кафани” – испричао је свједок Хасан Хожбо.

Три године у притвору

Додао је да је Алија журно кренуо ка сину, те нагласио да није било отимања о пиштољ.

– Изгледало је као да се Адмир рефлексно склањао и у том склањању је опалио пиштољ – додао је свједок, рекавши да је могуће да је Алија покушао узети пиштољ, али да то Хожбо није видио.

Претходно је чуо да је Турјачанинова оптуженом испред кухиње рекла: “Нисам ти, Адо, ја ништа урадила“.

Када је одјекнуо хитац, Алија је пао на судопер ударивши главом. Према његовим ријечима, тада је Адмир пао на кољена и подигао свог оца говорећи му: “Бабо, шта нам курва уради”.

Осуђени Качевић у притвору се налази од дана хапшења, односно од 9. септембра 2015.

Познат полицији

Убица Адмир Качевић је добро познат полицији, а осумњичен је био и за покушај убиства почињен 2011. године када је Алдина Синановића ранио у стомак. Полиција је за њим такође трагала и прошле године након што је у ногу ранио Мују Чутуну.

(Српскаинфо/Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

правда би била

25.01.2019 08:37

Да и његов отац одробија пар година...узрок свему изгледа бјегов раскаласан зивот...Сто није прицао са сином..озенио ту зену ако му је битна..а на насим просторима љубавнице се не показују јавно...зена дзаба плати главом..син у затвор ..а бабо јаране це наци другу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

25.01.2019 09:36

НЕ СЕРИ. МОМКУ ЈЕ ТРЕБАЛО ДАТИ 40 ГОДИНА И ДОЗИВОТНУ. ТРОСТРУКИ ПОВРАТНИК КРИВИЦНИХ ДЈЕЛА И ТО СВАКИ ПУТ ПОКИСАЈ УБИСТВА. ТО ЈЕ ДОВОЉНО. ЈЕСТ ТАМАН ТАКВОМ КРИМИНАЛЦУ ВАЗАН УГЛЕД КУЦЕ. КАКАВ ЈЕ ЊЕГОВ УГЛЕД И ДО ТАДА БИО ..

Name

@Роки

25.01.2019 11:04

Увјек ме нервирало што се само суди ономе ко агресивно одреагује а тог неби ни било да није реакција изазвана е то истрагу и не интересује. Рецимо овај случај да се испита и ако швалерка и отац нису имали нормално понашање да и отас у овом случају буде оптужен за изазивање реакције осуђеног. Па и њега бар 3-5 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

25.01.2019 11:22

Као раније познат полицији, а ранио је и свог оца, осуђен је на 18 година затвора. Да је починио само једно једино кривично дјело, премлаћивање, не убитство очеве љубавнице, колико би онда био осуђен?

ОДГОВОРИТЕ