Osuđen: Presudio očevoj ljubavnici

Admir Kačević je osuđen juče u Kantonalnom sudu u Sarajevu na 18 godina robije zbog ubistva Sedije Turjačanin i teško ranjavanje Alije Kačevića u julu 2015.  

Bosna i Hercegovina 25.01.2019 | 08:39
Osuđen: Presudio očevoj ljubavnici
Kačević je u ponovoljenom postupku osuđen zbog krivičnih djela ubistva, pokušaja ubistva, te nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Prema presudi, Kačević je 18. jula 2015. u kafani “El Paso” u sarajevskom naselju Briješće hicima iz lovačke puške ranio oca Aliju i njegovu partnerku Sediju Turjačanin, koja je podlegla povredama.

Oboje su sa teškim tjelesnim povredama vozilom Hitne pomoći prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Turjačanin je zadobila prostrelnu ranu lica, povredu nosa, ustrelnu ranu potkoljenice i ramena, od kojih je kasnije i podlegla, dok je Alija Kačević ranjen u desnu šaku i u usta.

Policija je nakon pucnjave u kafani zatekla Admirovu djevojku, koja je privedena i puštena nakon saslušanja, a Kačević je pobjegao sa mjesta zločina. Krio se sve do hapšenja 9. septembra 2015.

Drama u kafani

Bio je privođen i Aldin Sinanović (37), u čijem je stanu pronađena puška iz koje je Kačević pucao na oca i njegovu ljubavnicu.

Tokom ponovljenog suđenja saslušani su svjedoci, neposredni očevici, koji su ispričali da je optuženi Kačević u kobno vrijeme bio pijan i uznemiren, te da je u jednom trenutku otišao u kuhinju. 

– Kačević nam je govorio: “Nemojte me dirati, neću vas. Hoću da ubijem kurvu.” Mi smo mu govorili da stane, smiri se malo i Admir je u jednom trenutku spustio ruke niz tijelo. U tom trenutku Alija je ušao u kuhinju i rekao: “Nećeš ti meni praviti belaj u kafani” – ispričao je svjedok Hasan Hožbo.

Tri godine u pritvoru

Dodao je da je Alija žurno krenuo ka sinu, te naglasio da nije bilo otimanja o pištolj.

– Izgledalo je kao da se Admir refleksno sklanjao i u tom sklanjanju je opalio pištolj – dodao je svjedok, rekavši da je moguće da je Alija pokušao uzeti pištolj, ali da to Hožbo nije vidio.

Prethodno je čuo da je Turjačaninova optuženom ispred kuhinje rekla: “Nisam ti, Ado, ja ništa uradila“.

Kada je odjeknuo hitac, Alija je pao na sudoper udarivši glavom. Prema njegovim riječima, tada je Admir pao na koljena i podigao svog oca govoreći mu: “Babo, šta nam kurva uradi”.

Osuđeni Kačević u pritvoru se nalazi od dana hapšenja, odnosno od 9. septembra 2015.

Poznat policiji

Ubica Admir Kačević je dobro poznat policiji, a osumnjičen je bio i za pokušaj ubistva počinjen 2011. godine kada je Aldina Sinanovića ranio u stomak. Policija je za njim takođe tragala i prošle godine nakon što je u nogu ranio Muju Čutunu.

(Srpskainfo/Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pravda bi bila

25.01.2019 08:37

Da i njegov otac odrobija par godina...uzrok svemu izgleda bjegov raskalasan zivot...Sto nije pricao sa sinom..ozenio tu zenu ako mu je bitna..a na nasim prostorima ljubavnice se ne pokazuju javno...zena dzaba plati glavom..sin u zatvor ..a babo jarane ce naci drugu..

ODGOVORITE
Name

RE

25.01.2019 09:36

NE SERI. MOMKU JE TREBALO DATI 40 GODINA I DOZIVOTNU. TROSTRUKI POVRATNIK KRIVICNIH DJELA I TO SVAKI PUT POKISAJ UBISTVA. TO JE DOVOLJNO. JEST TAMAN TAKVOM KRIMINALCU VAZAN UGLED KUCE. KAKAV JE NJEGOV UGLED I DO TADA BIO ..

Name

@Роки

25.01.2019 11:04

Увјек ме нервирало што се само суди ономе ко агресивно одреагује а тог неби ни било да није реакција изазвана е то истрагу и не интересује. Рецимо овај случај да се испита и ако швалерка и отац нису имали нормално понашање да и отас у овом случају буде оптужен за изазивање реакције осуђеног. Па и њега бар 3-5 година.

ODGOVORITE
Name

????

25.01.2019 11:22

Kao ranije poznat policiji, a ranio je i svog oca, osuđen je na 18 godina zatvora. Da je počinio samo jedno jedino krivično djelo, premlaćivanje, ne ubitstvo očeve ljubavnice, koliko bi onda bio osuđen?

ODGOVORITE