Мадуро повлачи дипломате из САД

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро је саопштио да је донио одлуку о повлачењу комплетног дипломатског особља из САД-а, јавила је агенција Анадолија.

Свијет 25.01.2019 | 07:19
Мадуро повлачи дипломате из САД
Истакао је да ће његова земља затворити амбасаду и конзулате у САД-у, напомињући да је већ позвао назад у земљу комплетно дипломатско особље Венецуеле.

У обраћању у пријестоници Каракасу, Мадуро је нагласио да је његова земља већ прекинула дипломатске односе са САД-ом.

Додао је да ће се дипломатско особље Венецуеле из САД-а у суботу вратити у домовину.

Мадуро је рекао и да се слаже са ставом Мексика и Уругваја да је потребан дијалог. Он је додао и да не намјерава да напушта мјесто предсједника.

“Никада нец́у одустати од обавеза према својој домовини, никада то нец́у учинити“, нагласио је предсједник Венецуеле.

С друге стране, министар одбране Венецуеле Владимир Падрино Лопез је изјавио да је војска уз предсједника државе Ницоласа Мадура.

Лопез је у пријестолници Каракасу одржао састанак са заповједницима војних снага.

Министар одбране је, послије састанка, новинарима казао да се у Венецуели већ дуже вријеме уз међународну подршку припрема државни удар. Истакао је да је војска Венецуеле уз предсједника Мадура.

Протести у Венецуели почели су 10. јануара на дан када је Мадуро положио свечану заклетву и почео други мандат на функцији шефа државе.

(Анадолија/Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарио

25.01.2019 09:09

НАФТНИ ЛЕСИНАРИ РОТСИЛДИ,МОРГАНИ,КИСИНДЗЕРИ,РОКФЕЛЕРИ И ОСТАЛИ БЈЕЛОСВЈЕТСКИ САТАНИСТИ РАСТУРАЈУ СВЕ ЗЕМЉЕ ЗБОГ СВОЈИХ ИНТЕРЕСА И ПОСТАВЉАЈУ СВОЈЕ ЉУДЕ НА ЦЕЛА ТИХ ДРЗАВА ТЗВ.МАРИОНЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ