Maduro povlači diplomate iz SAD

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je saopštio da je donio odluku o povlačenju kompletnog diplomatskog osoblja iz SAD-a, javila je agencija Anadolija.

Svijet 25.01.2019 | 07:19
Maduro povlači diplomate iz SAD
Istakao je da će njegova zemlja zatvoriti ambasadu i konzulate u SAD-u, napominjući da je već pozvao nazad u zemlju kompletno diplomatsko osoblje Venecuele.

U obraćanju u prijestonici Karakasu, Maduro je naglasio da je njegova zemlja već prekinula diplomatske odnose sa SAD-om.

Dodao je da će se diplomatsko osoblje Venecuele iz SAD-a u subotu vratiti u domovinu.

Maduro je rekao i da se slaže sa stavom Meksika i Urugvaja da je potreban dijalog. On je dodao i da ne namjerava da napušta mjesto predsjednika.

“Nikada neću odustati od obaveza prema svojoj domovini, nikada to neću učiniti“, naglasio je predsjednik Venecuele.

S druge strane, ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopez je izjavio da je vojska uz predsjednika države Nicolasa Madura.

Lopez je u prijestolnici Karakasu održao sastanak sa zapovjednicima vojnih snaga.

Ministar odbrane je, poslije sastanka, novinarima kazao da se u Venecueli već duže vrijeme uz međunarodnu podršku priprema državni udar. Istakao je da je vojska Venecuele uz predsjednika Madura.

Protesti u Venecueli počeli su 10. januara na dan kada je Maduro položio svečanu zakletvu i počeo drugi mandat na funkciji šefa države.

(Anadolija/Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dario

25.01.2019 09:09

NAFTNI LESINARI ROTSILDI,MORGANI,KISINDZERI,ROKFELERI I OSTALI BJELOSVJETSKI SATANISTI RASTURAJU SVE ZEMLJE ZBOG SVOJIH INTERESA I POSTAVLJAJU SVOJE LJUDE NA CELA TIH DRZAVA TZV.MARIONETE.

ODGOVORITE