Кад је тешко - Серхио! Капитен носи Реал ка Купу краља!

Мадриђани се намучили, али победили Ђирону у првом мечу четвртфинала - 4:2!

Фудбал 24.01.2019 | 23:38
Кад је тешко - Серхио! Капитен носи Реал ка Купу краља!
Ђирона је добар тим који уме да се испрси када дође не неге великану, а вечерас је то пробала још једном да изведе у Мадриду. Пре седам дана очитала је лекцију Атлетику који је елиминисала у гостима, а вечерас је држала Реал у шаху на Бернабеуу до 77. минута.

Ипак, сјајни капитен Мадриђана Серхио Рамос и Карим Бензема постигли су два гола за пет минута и потрудили се да тим Сантијага Соларија на реванш наредног четвртка однесе два гола предности после тријумф аод 4:2. Важан резултат за Реал, у сутуацији када заостају на табели за Барселоном морају да рачунају на освајање Купа краља како прва серона у пост-Роналдовој ери не би била окарактерисана као фијаско.

Лоше су отворили домаћи и вечерашњи меч, а Антони Лозано успео је да заледи Мадрид већ после седам минута игре и сјајне акције коју су гости извели. Ипак, релативно брзо се Реал вратио у живот, а изједначење му је донео вечерас разиграни Лукас Васкез у 18. на пас Одриазоле.

Реал је имао привидну иницијативу у првих 45 минута, а након што нису добили први пенал после прекршаја надМодрићем у 40. минуту, главни арбитар Маљенко им је досудио после друге жалбе у 42, а након прекршајаЛозана на Винисијусу Жуниору. Сигуран егзекутор био је капитен Серхио Рамос који је елегантно погодио за 2:1.

Пргава Ђирона се није предавала у наставку, а трапавост Маркоса Љорентеа и играње руком у шеснаестерцу у 65, минут главни арбитар је казнио једанаестерцем и на другој страни који је Алекс Гранелпретворио у изједначење. Занемео је Бернабеу на кратко још једном, помислили су - неће ваљда опет Ђирона да се"шири" у Мадриду - и на крају се то није ни десило.

Сјајни Серхио Рамос маестрално је у 77. минуту на центаршут Марсела главом погодио за 3:2, а тачку на тријумф Реал ставио је Карим Бензема поготком у 82. минуту за 4:2. После свега виђеног можда је Ђирона заслужила и више, али Реал носи на реванш лепу залиху коју је заслужено стекао.



Санабрија се голом опростио од Бетиса. Будући нападач Ђенове стрелац за реми против Еспањола - 1:1.

Антонија Санабрију сутра очекују у Ђенови на лекарским прегледима где би тренало да замени Пјонтека, а ако му је ово вечерас у Каталонији била и опроштајна утакмица од дреса Бетиса онда ће га навијачи овог клуба памтити по лепом.

Парагвајац је у 81. минуту матирао домаћег голмана и донео екипи Кикеа Сетијена вредан реми и предност поготка у гостима у првом мечу четвртфинала Купа Шпаније.Еспањол је водио од 27. минута голом Борхе Иглесијаса, изгледало је да ће Каталонци стећи минималну предност пред реванш који се игра следеће недеље у Андалузији, али тако нису мислили играчи у зелено-белим дресовима.

Сјајно су гости извели контру у финишу утакмице, Серђо Леон је мајсторски упослио Санабрију, а овај поставио коначних 1:1 за мало лепши осећај гостујуће публике.   

КУП КРАЉА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ (ПРВИ МЕЧЕВИ)

Уторак

Хетафе - Валенсија 1:0 (1:0)
/Молина 77/

Среда

Севиља - Барселона 2:0 (0:0)
/Сарабија 58, Бен Једер 76/

Четвртак

Еспањол - Бетис 1:1 (1:0)
/Иглесијас 27 - Санабрија 81/

Реал Мадрид - Ђирона 4:2 (2:1)
/Васкез 18, Рамос 42. пенал, 77, Бензема 80 - Лозано 7, Гранел 66. пенал/

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар