Kad je teško - Serhio! Kapiten nosi Real ka Kupu kralja!

Madriđani se namučili, ali pobedili Đironu u prvom meču četvrtfinala - 4:2!

Fudbal 24.01.2019 | 23:38
Kad je teško - Serhio! Kapiten nosi Real ka Kupu kralja!
Đirona je dobar tim koji ume da se isprsi kada dođe ne nege velikanu, a večeras je to probala još jednom da izvede u Madridu. Pre sedam dana očitala je lekciju Atletiku koji je eliminisala u gostima, a večeras je držala Real u šahu na Bernabeuu do 77. minuta.

Ipak, sjajni kapiten Madriđana Serhio Ramos i Karim Benzema postigli su dva gola za pet minuta i potrudili se da tim Santijaga Solarija na revanš narednog četvrtka odnese dva gola prednosti posle trijumf aod 4:2. Važan rezultat za Real, u sutuaciji kada zaostaju na tabeli za Barselonom moraju da računaju na osvajanje Kupa kralja kako prva serona u post-Ronaldovoj eri ne bi bila okarakterisana kao fijasko.

Loše su otvorili domaći i večerašnji meč, a Antoni Lozano uspeo je da zaledi Madrid već posle sedam minuta igre i sjajne akcije koju su gosti izveli. Ipak, relativno brzo se Real vratio u život, a izjednačenje mu je doneo večeras razigrani Lukas Vaskez u 18. na pas Odriazole.

Real je imao prividnu inicijativu u prvih 45 minuta, a nakon što nisu dobili prvi penal posle prekršaja nadModrićem u 40. minutu, glavni arbitar Maljenko im je dosudio posle druge žalbe u 42, a nakon prekršajaLozana na Vinisijusu Žunioru. Siguran egzekutor bio je kapiten Serhio Ramos koji je elegantno pogodio za 2:1.

Prgava Đirona se nije predavala u nastavku, a trapavost Markosa Ljorentea i igranje rukom u šesnaestercu u 65, minut glavni arbitar je kaznio jedanaestercem i na drugoj strani koji je Aleks Granelpretvorio u izjednačenje. Zanemeo je Bernabeu na kratko još jednom, pomislili su - neće valjda opet Đirona da se"širi" u Madridu - i na kraju se to nije ni desilo.

Sjajni Serhio Ramos maestralno je u 77. minutu na centaršut Marsela glavom pogodio za 3:2, a tačku na trijumf Real stavio je Karim Benzema pogotkom u 82. minutu za 4:2. Posle svega viđenog možda je Đirona zaslužila i više, ali Real nosi na revanš lepu zalihu koju je zasluženo stekao.



Sanabrija se golom oprostio od Betisa. Budući napadač Đenove strelac za remi protiv Espanjola - 1:1.

Antonija Sanabriju sutra očekuju u Đenovi na lekarskim pregledima gde bi trenalo da zameni Pjonteka, a ako mu je ovo večeras u Kataloniji bila i oproštajna utakmica od dresa Betisa onda će ga navijači ovog kluba pamtiti po lepom.

Paragvajac je u 81. minutu matirao domaćeg golmana i doneo ekipi Kikea Setijena vredan remi i prednost pogotka u gostima u prvom meču četvrtfinala Kupa Španije.Espanjol je vodio od 27. minuta golom Borhe Iglesijasa, izgledalo je da će Katalonci steći minimalnu prednost pred revanš koji se igra sledeće nedelje u Andaluziji, ali tako nisu mislili igrači u zeleno-belim dresovima.

Sjajno su gosti izveli kontru u finišu utakmice, Serđo Leon je majstorski uposlio Sanabriju, a ovaj postavio konačnih 1:1 za malo lepši osećaj gostujuće publike.   

KUP KRALJA - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

Hetafe - Valensija 1:0 (1:0)
/Molina 77/

Sreda

Sevilja - Barselona 2:0 (0:0)
/Sarabija 58, Ben Jeder 76/

Četvrtak

Espanjol - Betis 1:1 (1:0)
/Iglesijas 27 - Sanabrija 81/

Real Madrid - Đirona 4:2 (2:1)
/Vaskez 18, Ramos 42. penal, 77, Benzema 80 - Lozano 7, Granel 66. penal/

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar