ЕЛ: Волтерс "вукао" Жалгирис, Џејмс и Мицов јачи од Литванаца!

Кошаркаши Арманија из Милана забележили су победу у 20. колу Евролиге тријумфоваши над Жалгирисом резултатом 80:70.  Дерби без драме, Макаби наставио низ! Фенербахче брзо најавио исход дуела са Олимпијакосом. Панатинаикос безуспешан у Тел Авиву.  Бриљантни Мицић недовољан против шампиона Европе! Кошаркаши Реал Мадрида победили су Анадолу Ефес у 20. колу Евролиге резултатом 92:84.

Кошарка 24.01.2019 | 23:17
ЕЛ: Волтерс "вукао" Жалгирис, Џејмс и Мицов јачи од Литванаца!
Армани је уписао девету победу у такмичењу и прекинуо низ од три узастопна пораза.

Италијани су боље отворили меч и водили током првог полувремена, али је Жалгирис током треће четвртине ухватио потпуни прикључак.

Почетком треће четвртине Жалгирис је успео да поведе и тада су Литванци изгледали знатно боље на терену, али су својим несмотреним грешкама и промашеним отвореним шутевима допустили Арманију да се врати у меч.

Неким фантастичним поготцима Мајка Џејмса и Миндаугаса Кузминскаса Армани је одолевао притику гостију и на крају славио без драме у завршници.

Код Арманија истакли су се Џејмс са 20 и Даирис Бертанс са 17 поена. Амерички плејмејкер имао је још и четири скока и девет асистенција. Српски кошаркаш Владимир Мицов имао је 17 поена, уз шест скокова.

Најбољи код Жалгириса био је бивши плејмејкер Црвене звезде Нејт Волтерс са 17 поена, Јанкунас је убацио 14, а Брендон Дејвис 13 поена.

Владимир Мицов је са 17 поена, шест скокова, три асистенције и једном украденом лоптом помогао Арманију да прекине серију од три пораза. У Милану је савладан Жалгирис 80:70 (21:13, 13:17, 18:20, 24:19).

У прилично изједначеној борби као пресудна испоставила се прва четвртина, у којој је домаћин направио "плус осам".

Најефикаснији у победничком тиму био је Мајк Џејмс са 19 поена, девет асистенција, четири скока и три украдене лопте.
Даирис Бертанс је, попут нашег кошаркаша, убацио 17 поена, а Миндаугас Кузминскас 14.

Литванце је предводио Нејт Волтерс са 17 поена, пет скокова и пет асистенција. Паулиус Јанкунас је убацио 14 поена, а Брендон Дејвис 13, уз седам скокова.

Арманијев следећи ривал је Гран Канарија у гостима, 1. фебруара, док ће Жалгирис играти дан раније против Химкија, такође на страни.

Кошаркаши Макабија из Тел Авива наставили су победнички низ савладавши Панатинаикос на домаћем паркету резултатом 84:75.

Макаби је током друге и треће четртине направио највећу разлику и "преломио" меч, а противник није успевао да се врати до краја утакмице. Макаби је у на тренутке имао и 15 поена предности.

Најбољи код победника био је Анђело Калојаро са 20 поена и 11 скокова, а пратили су га Скоти Вилбекин са 13, те Тарик Блек са девет поена и пет скокова.

Код гостију, истакли су се Мет Лоџески и Ник Калатес са по 14 поена. Калатес је имао и десет асистенција.

Макаби је против Панатинаикоса у Тел Авиву везао четврту победу. Гости су имали предност на крају прве четвртине, међутим, на крају су поражени 75:84 (17:16, 18:24, 19:22, 21:21).

Ово је 12 пораз Атињанима, тако да су им додатно умањене шансе да се нађу у Топ 8.

Макаби је до девете победе предводио Анђело Калојаро са 20 поена и 11 скокова, а занимљиво да је двоцифрен био још само Скоти Вилбекин, који је убацио 13 поена.

На супротној страни Мет Лоџески и Ник Калатес постигли су по 14 поена, а Дешон Томас 12, уз осам скокова. Калатес је додао и 10 асистенција.

Макабијев следећи ривал је Басконија у гостима, 31. јануара, док ће ПАО дан касније угостити Анадолу Ефес.

Сјајна одбрана домаћих и врло добар шут, наспрам ревије промашаја гостију, брзо су наговестили исход дербија између Фенербахчеа и Олимпијакоса.

У 20. колу Евролиге домаћин и водећи тим на табели славио је у Истанбулу убедљивих 90:75 (21:15, 19:13, 28:26, 22:21).

Фенер је константно био у предности, углавном двоцифреној и то око 20 поена разлике, а најефикаснији били су Ерик Грин (17п), Никола Калинић (16п), Боби Диксон (13п, 10ас) и Костас Слукас (12п).

Изузетно расположен био је Грин, који је дуел са својим бившим клубом завршио без промашаја: 1/1 за два поена, 4/4 за три и 3/3 за два.

Без промашаја, али на супротној страни, био је Никола Милутинов, који је убацио 11 поена, уз четири скока. За два је шутирао 3/3, а са линије слободних бацања 5/5.

Најефикаснији у тиму Олимпијакоса био је, ипак, Јанис Тима са 14 поена. Један мање постигао је Јанис Стрелниекс (13п), а Василис Спанулис је меч завршио са 10 поена и четири асистенције.

Марко Гудурић је за Фенер убацио пет поена.

Жуто-плави у наредном колу, 31. јануара, играју против Бајерна у Минхену, док ће Олимпијакос истог дана бити домаћин Барселони.



Бриљантни Мицић недовољан против шампиона Европе. Кошаркаши Реал Мадрида победили су Анадолу Ефес у 20. колу Евролиге резултатом 92:84.

Реал и Ефес су одиграли претежно неизвестан меч који је решен тек у последњих десет минута.

У прве три четвртине виђен је апсолутни егал и чак је, можда чак и пре меча отписани Ефес водио у неким деловима меча.

Гости из Турске пришли су на 72:72 почетком последњег квартала, али је тада Реал "убацио у већу брзину" и није допустио ривалу да направи изненађење. Предност Мадриђана је на крају била осам поена, али је врло лако могла да буде мања, да је Ефес имао још мало снаге за завршницу.

У дресу Ефеса поново је бриљирао Василије Мицић, који је меч завршио са 21 поеном, пет скокова и две украдене лопте. Поред њега, једини двоцифрени код Турака били су Тибор Плајс са 15 и Брок Мотум са 13 поена.

Расположени у саставу шампиона Европе били су Ентони Рендолф са 24 поена и шест скокова, Серхио Љуљ са 19 поена, осам скокова и пет асистенција и Валтер Таварес са десет поена и седам ухваћених лопти.

Ово је био први пораз после седам победа у низу Ефеса у свим такмичењима, док је Реал победио после шокантног пораза од Будућности у прошлој рунди.

Реал Мадрид је успео да се опорави од шокантног пораза у Подгорици, пошто је као домаћин био бољи од Анадолу Ефеса - 92:84 . Можемо да жалимо због таквог исхода,не због тога што фаворизујемо Пиваре, већ чињенице да је јунак евролигашке вечери врло лако могао да постане Василије Мицић. Плејмејкер српске репрезентације показао је и вечерашњом партијом да спада у категорију евролигашке константе.

Показао је и да игра сезону каријере. Током већег дела меча, посебно у првом полувремену Васа је носио турског представника. Био је повремено бриљантан. Већ после 20 минута имао је на свом конту 15 поена, често је као шило пробијао Љуља и Сегунда Кампаца.

Ипак,неколико промашаја Тибора Плајса помогла су Реалу да се одлепи, ипотом релативно мирно приведе меч крају. Истина, и Реал је показао класу. Посебно,Ентони Рендолф и Серхио Љуљ који је погађао тројке када год је било потребно.

На крају је Василије Мицић је постигао 21 поен, имао је и пет асистенција. На другој страни Рендолф је убацио 24.

ЕВРОЛИГА, 20. коло:

Фенербахче - Олимпијакос 90:75
Макаби - Панатинаикос 84:75
Армани - Жалгирис 80:70
Реал Мадрид - Ефес 92:84

петак

Химки - Бајерн 18.00
Дарушафака - Басконија 18.15
Будућност - Гран Канарија 19.00
Барселона - ЦСКА 21.00

ТАБЕЛА: Фенербахче 18-2, Реал 16-4, ЦСКА 14-5, Ефес 13-7, Олимпијакос 12-8, Барселона 11-8, Басконија 9-10, Бајерн 9-10, Макаби 9-11, Армани 9-11, Жалгирис 8-12, Панатинаикос 8-12, Химки 7-12, Гран Канарија 6-13, Будућност 5-14, Дарушафака 2-17.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар