EL: Volters "vukao" Žalgiris, Džejms i Micov jači od Litvanaca!

Košarkaši Armanija iz Milana zabeležili su pobedu u 20. kolu Evrolige trijumfovaši nad Žalgirisom rezultatom 80:70.  Derbi bez drame, Makabi nastavio niz! Fenerbahče brzo najavio ishod duela sa Olimpijakosom. Panatinaikos bezuspešan u Tel Avivu.  Briljantni Micić nedovoljan protiv šampiona Evrope! Košarkaši Real Madrida pobedili su Anadolu Efes u 20. kolu Evrolige rezultatom 92:84.

Košarka 24.01.2019 | 23:17
EL: Volters "vukao" Žalgiris, Džejms i Micov jači od Litvanaca!
Armani je upisao devetu pobedu u takmičenju i prekinuo niz od tri uzastopna poraza.

Italijani su bolje otvorili meč i vodili tokom prvog poluvremena, ali je Žalgiris tokom treće četvrtine uhvatio potpuni priključak.

Početkom treće četvrtine Žalgiris je uspeo da povede i tada su Litvanci izgledali znatno bolje na terenu, ali su svojim nesmotrenim greškama i promašenim otvorenim šutevima dopustili Armaniju da se vrati u meč.

Nekim fantastičnim pogotcima Majka Džejmsa i Mindaugasa Kuzminskasa Armani je odolevao pritiku gostiju i na kraju slavio bez drame u završnici.

Kod Armanija istakli su se Džejms sa 20 i Dairis Bertans sa 17 poena. Američki plejmejker imao je još i četiri skoka i devet asistencija. Srpski košarkaš Vladimir Micov imao je 17 poena, uz šest skokova.

Najbolji kod Žalgirisa bio je bivši plejmejker Crvene zvezde Nejt Volters sa 17 poena, Jankunas je ubacio 14, a Brendon Dejvis 13 poena.

Vladimir Micov je sa 17 poena, šest skokova, tri asistencije i jednom ukradenom loptom pomogao Armaniju da prekine seriju od tri poraza. U Milanu je savladan Žalgiris 80:70 (21:13, 13:17, 18:20, 24:19).

U prilično izjednačenoj borbi kao presudna ispostavila se prva četvrtina, u kojoj je domaćin napravio "plus osam".

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 19 poena, devet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte.
Dairis Bertans je, poput našeg košarkaša, ubacio 17 poena, a Mindaugas Kuzminskas 14.

Litvance je predvodio Nejt Volters sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija. Paulius Jankunas je ubacio 14 poena, a Brendon Dejvis 13, uz sedam skokova.

Armanijev sledeći rival je Gran Kanarija u gostima, 1. februara, dok će Žalgiris igrati dan ranije protiv Himkija, takođe na strani.

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva nastavili su pobednički niz savladavši Panatinaikos na domaćem parketu rezultatom 84:75.

Makabi je tokom druge i treće četrtine napravio najveću razliku i "prelomio" meč, a protivnik nije uspevao da se vrati do kraja utakmice. Makabi je u na trenutke imao i 15 poena prednosti.

Najbolji kod pobednika bio je Anđelo Kalojaro sa 20 poena i 11 skokova, a pratili su ga Skoti Vilbekin sa 13, te Tarik Blek sa devet poena i pet skokova.

Kod gostiju, istakli su se Met Lodžeski i Nik Kalates sa po 14 poena. Kalates je imao i deset asistencija.

Makabi je protiv Panatinaikosa u Tel Avivu vezao četvrtu pobedu. Gosti su imali prednost na kraju prve četvrtine, međutim, na kraju su poraženi 75:84 (17:16, 18:24, 19:22, 21:21).

Ovo je 12 poraz Atinjanima, tako da su im dodatno umanjene šanse da se nađu u Top 8.

Makabi je do devete pobede predvodio Anđelo Kalojaro sa 20 poena i 11 skokova, a zanimljivo da je dvocifren bio još samo Skoti Vilbekin, koji je ubacio 13 poena.

Na suprotnoj strani Met Lodžeski i Nik Kalates postigli su po 14 poena, a Dešon Tomas 12, uz osam skokova. Kalates je dodao i 10 asistencija.

Makabijev sledeći rival je Baskonija u gostima, 31. januara, dok će PAO dan kasnije ugostiti Anadolu Efes.

Sjajna odbrana domaćih i vrlo dobar šut, naspram revije promašaja gostiju, brzo su nagovestili ishod derbija između Fenerbahčea i Olimpijakosa.

U 20. kolu Evrolige domaćin i vodeći tim na tabeli slavio je u Istanbulu ubedljivih 90:75 (21:15, 19:13, 28:26, 22:21).

Fener je konstantno bio u prednosti, uglavnom dvocifrenoj i to oko 20 poena razlike, a najefikasniji bili su Erik Grin (17p), Nikola Kalinić (16p), Bobi Dikson (13p, 10as) i Kostas Slukas (12p).

Izuzetno raspoložen bio je Grin, koji je duel sa svojim bivšim klubom završio bez promašaja: 1/1 za dva poena, 4/4 za tri i 3/3 za dva.

Bez promašaja, ali na suprotnoj strani, bio je Nikola Milutinov, koji je ubacio 11 poena, uz četiri skoka. Za dva je šutirao 3/3, a sa linije slobodnih bacanja 5/5.

Najefikasniji u timu Olimpijakosa bio je, ipak, Janis Tima sa 14 poena. Jedan manje postigao je Janis Strelnieks (13p), a Vasilis Spanulis je meč završio sa 10 poena i četiri asistencije.

Marko Gudurić je za Fener ubacio pet poena.

Žuto-plavi u narednom kolu, 31. januara, igraju protiv Bajerna u Minhenu, dok će Olimpijakos istog dana biti domaćin Barseloni.



Briljantni Micić nedovoljan protiv šampiona Evrope. Košarkaši Real Madrida pobedili su Anadolu Efes u 20. kolu Evrolige rezultatom 92:84.

Real i Efes su odigrali pretežno neizvestan meč koji je rešen tek u poslednjih deset minuta.

U prve tri četvrtine viđen je apsolutni egal i čak je, možda čak i pre meča otpisani Efes vodio u nekim delovima meča.

Gosti iz Turske prišli su na 72:72 početkom poslednjeg kvartala, ali je tada Real "ubacio u veću brzinu" i nije dopustio rivalu da napravi iznenađenje. Prednost Madriđana je na kraju bila osam poena, ali je vrlo lako mogla da bude manja, da je Efes imao još malo snage za završnicu.

U dresu Efesa ponovo je briljirao Vasilije Micić, koji je meč završio sa 21 poenom, pet skokova i dve ukradene lopte. Pored njega, jedini dvocifreni kod Turaka bili su Tibor Plajs sa 15 i Brok Motum sa 13 poena.

Raspoloženi u sastavu šampiona Evrope bili su Entoni Rendolf sa 24 poena i šest skokova, Serhio Ljulj sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija i Valter Tavares sa deset poena i sedam uhvaćenih lopti.

Ovo je bio prvi poraz posle sedam pobeda u nizu Efesa u svim takmičenjima, dok je Real pobedio posle šokantnog poraza od Budućnosti u prošloj rundi.

Real Madrid je uspeo da se oporavi od šokantnog poraza u Podgorici, pošto je kao domaćin bio bolji od Anadolu Efesa - 92:84 . Možemo da žalimo zbog takvog ishoda,ne zbog toga što favorizujemo Pivare, već činjenice da je junak evroligaške večeri vrlo lako mogao da postane Vasilije Micić. Plejmejker srpske reprezentacije pokazao je i večerašnjom partijom da spada u kategoriju evroligaške konstante.

Pokazao je i da igra sezonu karijere. Tokom većeg dela meča, posebno u prvom poluvremenu Vasa je nosio turskog predstavnika. Bio je povremeno briljantan. Već posle 20 minuta imao je na svom kontu 15 poena, često je kao šilo probijao Ljulja i Segunda Kampaca.

Ipak,nekoliko promašaja Tibora Plajsa pomogla su Realu da se odlepi, ipotom relativno mirno privede meč kraju. Istina, i Real je pokazao klasu. Posebno,Entoni Rendolf i Serhio Ljulj koji je pogađao trojke kada god je bilo potrebno.

Na kraju je Vasilije Micić je postigao 21 poen, imao je i pet asistencija. Na drugoj strani Rendolf je ubacio 24.

EVROLIGA, 20. kolo:

Fenerbahče - Olimpijakos 90:75
Makabi - Panatinaikos 84:75
Armani - Žalgiris 80:70
Real Madrid - Efes 92:84

petak

Himki - Bajern 18.00
Darušafaka - Baskonija 18.15
Budućnost - Gran Kanarija 19.00
Barselona - CSKA 21.00

TABELA: Fenerbahče 18-2, Real 16-4, CSKA 14-5, Efes 13-7, Olimpijakos 12-8, Barselona 11-8, Baskonija 9-10, Bajern 9-10, Makabi 9-11, Armani 9-11, Žalgiris 8-12, Panatinaikos 8-12, Himki 7-12, Gran Kanarija 6-13, Budućnost 5-14, Darušafaka 2-17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar