Светосавски бал у Бања Луци

У бањалучком Културном центру Бански Двор поводом обиљежавања 27. јануара, одржан је Светосавски бал.

Република Српска 24.01.2019 | 21:53
Светосавски бал у Бања Луци
Публика је уживала слушајући староградске пјесме у извођењу домаћих музичара, али и гледајући традиционалне игре. Као и претходних, бал је и ове године организовало Културно умјетничко друштво „Свети Сава“ из Бањалуке.

Светосавски бал, четврти по реду, у организацији КУД-а „Свети Сава“,  и ове године одушевио је све присутне.

Концертна дворана Банског двора била је премала за све оне који су жељели да чују староградске нумере, да виде задивљујуће фолклорне тачке, импресивне хаљине и свечана одијела.

„Ми смо се спремали током већег дијела године за ово уз наш редован програм и редовне активности. Прилично је то већ сад нама постала рутина како већ четири године заредом организујемо Светосавски бал. Видјећете један јако богат програм који ће нас некако вратити 150 година уназад, како се то некада радило, а дијелом и у будућност“, каже предсједник УО КУД-а „Свети Сава“ Миленко Дулић.

Вокални солиста Марко Цвијић истиче да му је велика част и задовољство што учествује у оваквој манифестацији и додаје:  

„Сваки пут се радо одазовем оваквом догађају и одазваћу се и наредних година”.

Циљ овог бала који је посвећен просветитељу Светом Сави,  јесте да ова манифестација постане традиционална и да буде у календару културних дешавања града. Самим тим, организатори се труде да сваки пут употпуне и обогате програм бала.

“Заиста је ово једна манифестација по којој смо препознатљиви, мада наравно не покушавамо да је сачувамо само као своју. Трудимо се да што више друштва укључимо у њу и да то буде један заиста велики друштвени догађај”, каже умјетнички руководилац КУД-а „Свети Сава“ Драган Поповић.

Члановима  КУД-а „Свети Сава“ придружили су се и специјални гости, КУД „Чајавец“, КУД „Пискавица“, КУД „Пелагић“ и Ансамбл Народних Игара и Пјесама „Веселин Маслеша“.

Уз културно-умјетничка друштва публику су увеселили и „Паладио стринг квартет”, „Оне три“, Бојан Чикић, Борко Милошевић и Горан Ћетојевић.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милос

24.01.2019 21:09

Предивно, конацно несто ведро данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фј

24.01.2019 22:03

ПРАВДА.ЗА.ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.01.2019 23:37

Кад је бал, нек' је Светосавски бал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заборављене

25.01.2019 08:12

Први Светосавски бал, обновитељски,је организовало бањалучко Коло српских сестара иначе прво обновљено на подручју бивше Југославије.