Партизан: У Турску иду...

Фудбалери Партизана од петка ће бити на припремама у Турској, а међу онима који ће бити тамо је и новајлија з Црвене звезде - Радивоје Босић.  Партизан од петка у Турској, Марко Јанковић стиже 1. фебруара.  Мирковић у Белек води 26 играча и тројицу голмана.

Фудбал 25.01.2019 | 09:15
Партизан: У Турску иду...
Снег ће испратити црно-беле из Београда у потрази за сунцем и, свакако, пријатнијим временским условима за припреме за наставак сезоне.

Време је за селидбу из Београда. После две седмице тренинга у Спортском центру Земунело, једне контролне утакмице (против Телеоптика, 4:1) и отказане провере са панчевачким Динамом због лоших временских услова, Партизан у петак јутро мења средину. Црно-бели се селе у турски Белек, где ће искористити повољне околности како би се што боље спремили за наставак сезоне.

Шеф струке Зоран Мирковић одлучио је да на пут поведе 26 играча и тројицу голмана, па ће у анталијској регији добити прилику какву није имао досад: да несметано ради са екипом дужи временски период и да ово буду прве припреме под његовом палицом, с обзиром да је летос ангажован после почетка сезоне, преузевши од Мирослава Ђукића тим у чијем селектирању није учествовао.

Сад је куд и камо другачија ситуација, те ће шансу да му се докажу имати староседеоци из јесењег дела сезоне, новајлије Муса Нџаи и Дејан Георгијевић. У односу на екипу која је почела припреме, у Београду ће остати голман Марко Јовичић, штопер Страхиња Бошњак, крила Јован Кокир (позајмица Телеоптику) и Страхиња Јовановић (тренираће са Оптичарима док не пронађе клуб), док је десни бек ЛукаЦуцин прослеђен до краја првенства суботичком Спартаку.

Офанзивни везни, Радивоје Босић, пристигао из Црвене звезде (задужио дрес број 45) ће накнадно, вероватно у понедљак, да се придружи новим саиграчима. Дотад ће и он тренирати са Телеоптиком.  

Везиста Марко Јанковић остаће неколико дана у Београду, како би наставио терапије после операције мишића трбушног зида, а предвиђено је да се 1. фебруара прикључи црно-белима.

После рада у Београду, екипа Зорана Мирковића сели се у петак у Турску, а планирано је да на пут крену:

Голмани: Владимир Стојковић, Александар Поповић, Филип Кљајић;

Дефанзивци: Мирослав Вулићевић, Немања Р. Милетић, Габријел Енаке, Бојан Балаж, Страхиња Павловић, Светозар Марковић, Бојан Остојић, Марк Валијенте, Немања Г. Милетић, Слободан Урошевић, Златан Шеховић;

Везисти: Милан Смиљанић, Саша Здјелар, Александар Шћекић, Зоран Тошић, Небојша Косовић, Саша Илић, Данило Пантић, Армин Ђерлек, Ђорђе Ивановић, Муса Нџаи, Горан Закарић, Филип Стевановић

Нападачи: Немања Николић, Рикардо Гомеш и Дејан Георгијевић.

Марко Јанковић ће се прикључити 1. фебруара, а нови играч, омладинац Радивоје Босић, који је данас реализовао трансфер из Црвене звезде, долази у Турску у понедељак, 28. јануара.

За време боравка у Турској, црно-бели ће одиграти пет контролних утакмица: Ривали су словачки Слован из Либереца (28. јануара), пољска Краковија (31. јануара), украјински Шахтјор из Доњецка (3. фебруара), руског тима Крила Совјетов (6. фебруара) и Младости из Добој-Какња (7. фебруара).

Повратак за Београд је 8. фебтруара.

Пролећни део Суперлиге Србије почиње 15. фебруара.

Млади штопер Страхиња Бошњак иде у Вождовац на позајмицу, а левокрилни Страхиња Јовановић је у потрази за клубом.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар