Partizan: U Tursku idu...

Fudbaleri Partizana od petka će biti na pripremama u Turskoj, a među onima koji će biti tamo je i novajlija z Crvene zvezde - Radivoje Bosić.  Partizan od petka u Turskoj, Marko Janković stiže 1. februara.  Mirković u Belek vodi 26 igrača i trojicu golmana.

Fudbal 25.01.2019 | 09:15
Partizan: U Tursku idu...
Sneg će ispratiti crno-bele iz Beograda u potrazi za suncem i, svakako, prijatnijim vremenskim uslovima za pripreme za nastavak sezone.

Vreme je za selidbu iz Beograda. Posle dve sedmice treninga u Sportskom centru Zemunelo, jedne kontrolne utakmice (protiv Teleoptika, 4:1) i otkazane provere sa pančevačkim Dinamom zbog loših vremenskih uslova, Partizan u petak jutro menja sredinu. Crno-beli se sele u turski Belek, gde će iskoristiti povoljne okolnosti kako bi se što bolje spremili za nastavak sezone.

Šef struke Zoran Mirković odlučio je da na put povede 26 igrača i trojicu golmana, pa će u antalijskoj regiji dobiti priliku kakvu nije imao dosad: da nesmetano radi sa ekipom duži vremenski period i da ovo budu prve pripreme pod njegovom palicom, s obzirom da je letos angažovan posle početka sezone, preuzevši od Miroslava Đukića tim u čijem selektiranju nije učestvovao.

Sad je kud i kamo drugačija situacija, te će šansu da mu se dokažu imati starosedeoci iz jesenjeg dela sezone, novajlije Musa Ndžai i Dejan Georgijević. U odnosu na ekipu koja je počela pripreme, u Beogradu će ostati golman Marko Jovičić, štoper Strahinja Bošnjak, krila Jovan Kokir (pozajmica Teleoptiku) i Strahinja Jovanović (treniraće sa Optičarima dok ne pronađe klub), dok je desni bek LukaCucin prosleđen do kraja prvenstva subotičkom Spartaku.

Ofanzivni vezni, Radivoje Bosić, pristigao iz Crvene zvezde (zadužio dres broj 45) će naknadno, verovatno u ponedljak, da se pridruži novim saigračima. Dotad će i on trenirati sa Teleoptikom.  

Vezista Marko Janković ostaće nekoliko dana u Beogradu, kako bi nastavio terapije posle operacije mišića trbušnog zida, a predviđeno je da se 1. februara priključi crno-belima.

Posle rada u Beogradu, ekipa Zorana Mirkovića seli se u petak u Tursku, a planirano je da na put krenu:

Golmani: Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Filip Kljajić;

Defanzivci: Miroslav Vulićević, Nemanja R. Miletić, Gabrijel Enake, Bojan Balaž, Strahinja Pavlović, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Mark Valijente, Nemanja G. Miletić, Slobodan Urošević, Zlatan Šehović;

Vezisti: Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Zoran Tošić, Nebojša Kosović, Saša Ilić, Danilo Pantić, Armin Đerlek, Đorđe Ivanović, Musa Ndžai, Goran Zakarić, Filip Stevanović

Napadači: Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš i Dejan Georgijević.

Marko Janković će se priključiti 1. februara, a novi igrač, omladinac Radivoje Bosić, koji je danas realizovao transfer iz Crvene zvezde, dolazi u Tursku u ponedeljak, 28. januara.

Za vreme boravka u Turskoj, crno-beli će odigrati pet kontrolnih utakmica: Rivali su slovački Slovan iz Libereca (28. januara), poljska Krakovija (31. januara), ukrajinski Šahtjor iz Donjecka (3. februara), ruskog tima Krila Sovjetov (6. februara) i Mladosti iz Doboj-Kaknja (7. februara).

Povratak za Beograd je 8. febtruara.

Prolećni deo Superlige Srbije počinje 15. februara.

Mladi štoper Strahinja Bošnjak ide u Voždovac na pozajmicu, a levokrilni Strahinja Jovanović je u potrazi za klubom.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar