Надал: Новак је фаворит, као што је често и био!

Шпански тенисер Рафаел Надал причао је о својим потенцијалним противницима у финалу Аустралијан опена.

Тенис 24.01.2019 | 18:45
Надал: Новак је фаворит, као што је често и био!
Надал је у полуфиналу "почистио" Стефаноса Циципаса и пласирао се у ново финале у Мелбурну.

Шпанац је одговорио на питање о томе шта очекује од другог полуфинала, у којем се Новак Ђоковиће састаје са Французом Луком Пујем.

"Финале је финале... Наравно, Новак је сутра фаворит. Био је у таквој ситуацији доста пута. Луки је ово први пут (да игра полуфинале), тако да видећемо. То је тениски меч, све је могуће. Не могу сада да причам о финалу. Циљ ми је да наставим да играм како сам играо, па ћемо видети. Доста тога радим добро, тако да немам око чега да се буним", рекао је Надал.

Рафа је прошле сезоне пропустио велики број турнира, а и на почетку ове имао је проблем са повредом. Ипак, сада изгледа потпуно здраво.

"Нормално је да сумњате у мене, и ја сам сумњам у себе. Наравно, то није проблем. Разумем ваше сумње јер имам исте. Све што се дешава би ми правило још већи проблем пре десет година јер сам тада константно морао да будем у ритму како бих играо добро. Сада боље разумем да је самопоуздање битније. Ја верујем у то да што сте старији боље подносите то када не играте пуно тениса", јасан је Рафа.

Други тенисер света није желео да пореди своју тренутну форму са оном у неком другом периоду своје каријере.

"Увек иста ствар... Не можемо да поредимо остатак моје каријере са данашњим даном. Играм добро, доста тога радим добро. Резултати које сам остварио кажу да сам и раније доста тога радио добро. Не можемо да кажемо да сада играм боље него икада раније, доста тога сам постигао у каријери. Тренутно морам своју игру да адаптирам на модерна времена и моје године, то је све", додао је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар