Nadal: Novak je favorit, kao što je često i bio!

Španski teniser Rafael Nadal pričao je o svojim potencijalnim protivnicima u finalu Australijan opena.

Tenis 24.01.2019 | 18:45
Nadal: Novak je favorit, kao što je često i bio!
Nadal je u polufinalu "počistio" Stefanosa Cicipasa i plasirao se u novo finale u Melburnu.

Španac je odgovorio na pitanje o tome šta očekuje od drugog polufinala, u kojem se Novak Đokoviće sastaje sa Francuzom Lukom Pujem.

"Finale je finale... Naravno, Novak je sutra favorit. Bio je u takvoj situaciji dosta puta. Luki je ovo prvi put (da igra polufinale), tako da videćemo. To je teniski meč, sve je moguće. Ne mogu sada da pričam o finalu. Cilj mi je da nastavim da igram kako sam igrao, pa ćemo videti. Dosta toga radim dobro, tako da nemam oko čega da se bunim", rekao je Nadal.

Rafa je prošle sezone propustio veliki broj turnira, a i na početku ove imao je problem sa povredom. Ipak, sada izgleda potpuno zdravo.

"Normalno je da sumnjate u mene, i ja sam sumnjam u sebe. Naravno, to nije problem. Razumem vaše sumnje jer imam iste. Sve što se dešava bi mi pravilo još veći problem pre deset godina jer sam tada konstantno morao da budem u ritmu kako bih igrao dobro. Sada bolje razumem da je samopouzdanje bitnije. Ja verujem u to da što ste stariji bolje podnosite to kada ne igrate puno tenisa", jasan je Rafa.

Drugi teniser sveta nije želeo da poredi svoju trenutnu formu sa onom u nekom drugom periodu svoje karijere.

"Uvek ista stvar... Ne možemo da poredimo ostatak moje karijere sa današnjim danom. Igram dobro, dosta toga radim dobro. Rezultati koje sam ostvario kažu da sam i ranije dosta toga radio dobro. Ne možemo da kažemo da sada igram bolje nego ikada ranije, dosta toga sam postigao u karijeri. Trenutno moram svoju igru da adaptiram na moderna vremena i moje godine, to je sve", dodao je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar