Милојевићев рапорт послије Кипра: Феноменално!

Тренер Црвене звезде одушевљен радом екипе и прилагођавањем нових играча током прве фазе припрема за наставак сезоне.

Фудбал 24.01.2019 | 21:10
Милојевићев рапорт послије Кипра: Феноменално!
Фудбалери Црвене звезде вратили су се са Кипра у Београд, а већ у суботу путују у Анталију, на другу фазу припрема за пролећни део сезоне.

Тренер Владан Милојевић сумирао је рад тима током десетодневног боравка у Пафосу, где је одиграна и једна контролна утакмица. Локални друголигаш Акритас побеђен је убедљивих 8:1.

Утисци младог стручњака су искључиво позитивни...

"Прво, хоћу да похвалим домаћине, заиста смо имали феноменалне услове од првог дана Кипру. Мало само на почетку није било толико сунчано време какво нас је пратило после тога. Све у свему, пресрећан сам јер смо одрадили јако добар део припрема. Све што смо зацртали, то смо и урадили на најбољи могући начин. Морам да напоменем да су играчи дошли доста спремни, што смо видели и по резултатима које су имали, а то значи да су били вредни на паузи и придржавали су се кондиционог плана. Искористили смо време да радимо на физичкој припреми, на којој је и био акценат, али је било и доста тактичких елемената", истакао је Милојевић у разговору за клупски сајт.

Кафу пред одласком

Џонатан Кафу није оправдао очекивања по доласку из Бордоа на позајмицу. Надали су се у Звезди да ће играти као против ње када је био двоструки стрелац за Лудогорец у квалификацијама за Лигу шампиона лета 2016, међутим, Бразилац је одиграо тек девет утакмица и постигао два гола. Није успео да се наметне тренеру Владану Милојевићу, па се тренутно тражи начин да буде прекинута позајмица. Наводно, за његове услуге заинтересована је казахстанска Астана, која је спремна да преузме високу плату и до лета процени да ли га вреди откупити од Бордоа. Одлука би требало да буде позната у наредних неколико дана.

Стицање кондиције и уводни део припрема нешто теже падају играчима, али им је рад с лоптом током овог периода оплеменио и прилично олакшао боравак у Пафосу.

"Методе које су раније биле присутне мало су модификоване и много је лакше издржати све напоре уз рад с лоптом. Неки пут немате услова да то све одрадите, али ми смо имали баш добре. На располагању су нам била два феноменална терена, тренирали смо и под рефлекторима и није нам било тешко да направимо тренинге какве смо желели. Радује ме што су момци јако мотивисани и морам да нагласим да су ово можда прве много лакше припреме, јер нисмо имали великих промена у играчком кадру, па играчи знају принципе, захтеве и правила понашавања у хотелу и ван њега. Све је функционисало на најбољи могући начин".

Црвену звезду су током зимског прелазног рока напустили Ненад Крстичић, Немања Милић, Милош Дегенек и Никола Стојиљковић, а дошли су Ерик Јирка, Милош Вулић, Немања Милуновић и Алекса Вукановић, као и Дејан Видић који је прослеђен Земуну на позајмицу.

"Прелазни рок је жива ствар, биће одлазака и долазака... Драго ми је што је клуб успео да доведе све новајлије које смо желели, јер представљају велики потенцијал и залог за будућност. Сам квалитет који поседују омогућио им је да се брзо и лако интегришу и прилагоде нашим захтевима. Изузетно ми је драго што је сваки нови играч примљен на најбржи могући начин, стварно су сви јако добри другари у екипи и то прилагођавање није толико на терену, колико када обуку сам Звездин дрес, осећај да се налазе у хотелу и како ће их примити нови саиграчи. Моји момци то сјајно раде и посебно сам срећан због тога", нагласио је Милојевић.

На припремана у Пафосу била су чак шесторица играча из Омладинске школе, односно 12 укупно који су прошли кроз црвено-беле млађе селекције.

"То је леп податак и Црвена звезда треба да се ослања на своју децу, која би у скорије време носила овакав клуб на леђима, а носити бреме историје и резултата Црвене звезде није ни мало лако, сигурно је теже него у другим клубовима. Опет, имамо доста играча који су потекли из наше Омладинске школе, па су отишли и онда се вратили из иностранства и тиме донели различите културе, пре свега због рада у бројим клубовима и разним државама. То је јако интересантан, добар и леп спој, то је залог за будућност, да играчи из наше Омладинске школе заправо чине костур тима и буду носиоци Црвене звезде".

За крај боравка на Кипру одиграна је и поменута пријатељска утакмица са локалним друголигашем. У стрелце се уписало чак осам играча: Павков, Милуновић, Кафу, Ебисилио, Хајдин, Бабић, Јовељић и Вукановић.

"У плану је било да одиграмо једну утакмицу, јер у Београду знамо да нећемо имати временске услове какве смо имали на Кипру. Зато ћемо то време до Турске искористити да се момци освеже, буду са породицом и да се одморе после доброг рада, па да имамо прави наставак од суботе поподне у Анталији. Оно што ме поседно радује је озбиљност и максималан приступ без озбира ко је био противник. Са друге стране, наставили смо тренд да доста различитих играча даје голове, што стручном штабу и мени опет показује да желимо да имамо тимски дух и да Црвена звезда има систем у коме не зависи од једног играча како би касније путем ротација задржали висок квалитет игре", закључио је Милојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар