Milojevićev raport poslije Kipra: Fenomenalno!

Trener Crvene zvezde oduševljen radom ekipe i prilagođavanjem novih igrača tokom prve faze priprema za nastavak sezone.

Fudbal 24.01.2019 | 21:10
Milojevićev raport poslije Kipra: Fenomenalno!
Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se sa Kipra u Beograd, a već u subotu putuju u Antaliju, na drugu fazu priprema za prolećni deo sezone.

Trener Vladan Milojević sumirao je rad tima tokom desetodnevnog boravka u Pafosu, gde je odigrana i jedna kontrolna utakmica. Lokalni drugoligaš Akritas pobeđen je ubedljivih 8:1.

Utisci mladog stručnjaka su isključivo pozitivni...

"Prvo, hoću da pohvalim domaćine, zaista smo imali fenomenalne uslove od prvog dana Kipru. Malo samo na početku nije bilo toliko sunčano vreme kakvo nas je pratilo posle toga. Sve u svemu, presrećan sam jer smo odradili jako dobar deo priprema. Sve što smo zacrtali, to smo i uradili na najbolji mogući način. Moram da napomenem da su igrači došli dosta spremni, što smo videli i po rezultatima koje su imali, a to znači da su bili vredni na pauzi i pridržavali su se kondicionog plana. Iskoristili smo vreme da radimo na fizičkoj pripremi, na kojoj je i bio akcenat, ali je bilo i dosta taktičkih elemenata", istakao je Milojević u razgovoru za klupski sajt.

Kafu pred odlaskom

Džonatan Kafu nije opravdao očekivanja po dolasku iz Bordoa na pozajmicu. Nadali su se u Zvezdi da će igrati kao protiv nje kada je bio dvostruki strelac za Ludogorec u kvalifikacijama za Ligu šampiona leta 2016, međutim, Brazilac je odigrao tek devet utakmica i postigao dva gola. Nije uspeo da se nametne treneru Vladanu Milojeviću, pa se trenutno traži način da bude prekinuta pozajmica. Navodno, za njegove usluge zainteresovana je kazahstanska Astana, koja je spremna da preuzme visoku platu i do leta proceni da li ga vredi otkupiti od Bordoa. Odluka bi trebalo da bude poznata u narednih nekoliko dana.

Sticanje kondicije i uvodni deo priprema nešto teže padaju igračima, ali im je rad s loptom tokom ovog perioda oplemenio i prilično olakšao boravak u Pafosu.

"Metode koje su ranije bile prisutne malo su modifikovane i mnogo je lakše izdržati sve napore uz rad s loptom. Neki put nemate uslova da to sve odradite, ali mi smo imali baš dobre. Na raspolaganju su nam bila dva fenomenalna terena, trenirali smo i pod reflektorima i nije nam bilo teško da napravimo treninge kakve smo želeli. Raduje me što su momci jako motivisani i moram da naglasim da su ovo možda prve mnogo lakše pripreme, jer nismo imali velikih promena u igračkom kadru, pa igrači znaju principe, zahteve i pravila ponašavanja u hotelu i van njega. Sve je funkcionisalo na najbolji mogući način".

Crvenu zvezdu su tokom zimskog prelaznog roka napustili Nenad Krstičić, Nemanja Milić, Miloš Degenek i Nikola Stojiljković, a došli su Erik Jirka, Miloš Vulić, Nemanja Milunović i Aleksa Vukanović, kao i Dejan Vidić koji je prosleđen Zemunu na pozajmicu.

"Prelazni rok je živa stvar, biće odlazaka i dolazaka... Drago mi je što je klub uspeo da dovede sve novajlije koje smo želeli, jer predstavljaju veliki potencijal i zalog za budućnost. Sam kvalitet koji poseduju omogućio im je da se brzo i lako integrišu i prilagode našim zahtevima. Izuzetno mi je drago što je svaki novi igrač primljen na najbrži mogući način, stvarno su svi jako dobri drugari u ekipi i to prilagođavanje nije toliko na terenu, koliko kada obuku sam Zvezdin dres, osećaj da se nalaze u hotelu i kako će ih primiti novi saigrači. Moji momci to sjajno rade i posebno sam srećan zbog toga", naglasio je Milojević.

Na pripremana u Pafosu bila su čak šestorica igrača iz Omladinske škole, odnosno 12 ukupno koji su prošli kroz crveno-bele mlađe selekcije.

"To je lep podatak i Crvena zvezda treba da se oslanja na svoju decu, koja bi u skorije vreme nosila ovakav klub na leđima, a nositi breme istorije i rezultata Crvene zvezde nije ni malo lako, sigurno je teže nego u drugim klubovima. Opet, imamo dosta igrača koji su potekli iz naše Omladinske škole, pa su otišli i onda se vratili iz inostranstva i time doneli različite kulture, pre svega zbog rada u brojim klubovima i raznim državama. To je jako interesantan, dobar i lep spoj, to je zalog za budućnost, da igrači iz naše Omladinske škole zapravo čine kostur tima i budu nosioci Crvene zvezde".

Za kraj boravka na Kipru odigrana je i pomenuta prijateljska utakmica sa lokalnim drugoligašem. U strelce se upisalo čak osam igrača: Pavkov, Milunović, Kafu, Ebisilio, Hajdin, Babić, Joveljić i Vukanović.

"U planu je bilo da odigramo jednu utakmicu, jer u Beogradu znamo da nećemo imati vremenske uslove kakve smo imali na Kipru. Zato ćemo to vreme do Turske iskoristiti da se momci osveže, budu sa porodicom i da se odmore posle dobrog rada, pa da imamo pravi nastavak od subote popodne u Antaliji. Ono što me posedno raduje je ozbiljnost i maksimalan pristup bez ozbira ko je bio protivnik. Sa druge strane, nastavili smo trend da dosta različitih igrača daje golove, što stručnom štabu i meni opet pokazuje da želimo da imamo timski duh i da Crvena zvezda ima sistem u kome ne zavisi od jednog igrača kako bi kasnije putem rotacija zadržali visok kvalitet igre", zaključio je Milojević.

Komentari / 0

Ostavite komentar