Некад Ајакс, Фенер и ПСЖ, сад превише луд и за Торонто!

Грегори ван дер Вил тражи нови клуб.

Фудбал 27.01.2019 | 08:00
Некад Ајакс, Фенер и ПСЖ, сад превише луд и за Торонто!
Није можда на врхунцу, али ипак му је тек 30 година, па би се од играча са 46 наступа у репрезентацији Холандије очекивало да буде права зверка у МЛС лиге. Међутим, Грегори ван дер Вил је из америчког фудбала испраћен картом у једном правцу. Торонто је објавио да је раскинуо уговоро са Холанђанином, а медији ддају: због тога што се, жаргонски речено, дохватио са шефом струке Грегом Венијем.

Наводно, тренер га је, не зна се тачно због чега, послао кући са припрема у Калифорнији, Ван дер Вил се разбеснео што га овај срамоти пред целом екипом и поштено га извређао. Умало да дође и до песничења, али су присутни ускочили и спречили да сукоб ескалира, али је Холанђанин наравно морао да спакује кофере.

Кад се у медијима појавила информација да му Торонто тражи замену – или можда боље рећи кад је Грегорисхватио да не блефирају – потврдио је на Инстраграму да иде из клуба. Међутим, он тврди да иде зато што је његова жеља за победом превелика за Торонто, који је 2017. био шампион, а 2018, са Ван дер Вилом у тиму дакле, тек 19. од 23 екипе у МЛС лиги.

Ништа посебно изненађујуће, Ајакс га је још 2002, кад је Грегорију било само 14 лета, прогнао у Харлем на три сезоне баш зато што је, како су навели у Амтердаму, имао “проблем са менталитетом“. Он сам је признао да је тада био још размажено дете, али се сабрао и касније вратио у Ајаксову школу, па затим доспео и до првог тима.

Играо је касније и за Пари Сен Жермен – једно време чак и врло добро ако смемо да додамо – па Фенербахче и Каљари, али га је увек пратио глас да је малко проблематичан. Рецимо, октобра 2009. није могао да у дресу Холандије игра пријатељску утакмицу у Аустралији због тога што је на Ајаксовој утакмици доживео потрес мозга. Истог дана када је авион полетео за Аустралији Ван дер Вил је на Инстаграм окачио снимак са концерта Лил Вејна што је разбеснело тадашњег селектора Берта Ван Марвејка.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар