Nekad Ajaks, Fener i PSŽ, sad previše lud i za Toronto!

Gregori van der Vil traži novi klub.

Fudbal 27.01.2019 | 08:00
Nekad Ajaks, Fener i PSŽ, sad previše lud i za Toronto!
Nije možda na vrhuncu, ali ipak mu je tek 30 godina, pa bi se od igrača sa 46 nastupa u reprezentaciji Holandije očekivalo da bude prava zverka u MLS lige. Međutim, Gregori van der Vil je iz američkog fudbala ispraćen kartom u jednom pravcu. Toronto je objavio da je raskinuo ugovoro sa Holanđaninom, a mediji ddaju: zbog toga što se, žargonski rečeno, dohvatio sa šefom struke Gregom Venijem.

Navodno, trener ga je, ne zna se tačno zbog čega, poslao kući sa priprema u Kaliforniji, Van der Vil se razbesneo što ga ovaj sramoti pred celom ekipom i pošteno ga izvređao. Umalo da dođe i do pesničenja, ali su prisutni uskočili i sprečili da sukob eskalira, ali je Holanđanin naravno morao da spakuje kofere.

Kad se u medijima pojavila informacija da mu Toronto traži zamenu – ili možda bolje reći kad je Gregorishvatio da ne blefiraju – potvrdio je na Instragramu da ide iz kluba. Međutim, on tvrdi da ide zato što je njegova želja za pobedom prevelika za Toronto, koji je 2017. bio šampion, a 2018, sa Van der Vilom u timu dakle, tek 19. od 23 ekipe u MLS ligi.

Ništa posebno iznenađujuće, Ajaks ga je još 2002, kad je Gregoriju bilo samo 14 leta, prognao u Harlem na tri sezone baš zato što je, kako su naveli u Amterdamu, imao “problem sa mentalitetom“. On sam je priznao da je tada bio još razmaženo dete, ali se sabrao i kasnije vratio u Ajaksovu školu, pa zatim dospeo i do prvog tima.

Igrao je kasnije i za Pari Sen Žermen – jedno vreme čak i vrlo dobro ako smemo da dodamo – pa Fenerbahče i Kaljari, ali ga je uvek pratio glas da je malko problematičan. Recimo, oktobra 2009. nije mogao da u dresu Holandije igra prijateljsku utakmicu u Australiji zbog toga što je na Ajaksovoj utakmici doživeo potres mozga. Istog dana kada je avion poleteo za Australiji Van der Vil je na Instagram okačio snimak sa koncerta Lil Vejna što je razbesnelo tadašnjeg selektora Berta Van Marvejka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar