Игуаину 16.000.000 евра годишње!

Била је то прилика која се није могла пропустити! „Дуго сам желео да играм у Енглеској, али се до сада конкретна прилика није указала“, поручује Пипита.

Фудбал 25.01.2019 | 20:00
Игуаину 16.000.000 евра годишње!
Шпанија, Италија и коначно Енглеска! Многи сматрају да је прекасно и да Гонзало Игуаин више не може да пружи оно што је пружао када је био у "златним годинама" своје каријере, али популарни Пипита не сматра тако.

Поновни рад са Маурициом Саријем и чињеница да ће бити у прилици да заигра у најпопуларнијом лиги на свету представљају довољан мотив за Аргентинца, који ће зарађивати 16.000.000 евра на годишњем нивоу.

"Била је то прилика која се, када се указала, није могла пропустити. Стварно сам узбуђен што сам овде, што поново радим са Маурицијом Саријем и што ћу бити у клубу са толико историје. Стварно сам срећан што сам завршио овај трансфер и надам се да ћу испунити све циљеве које клуб поставио до краја сезоне", рекао јеИгуаин.

Иако физички више не делује супериорно, Пипита тврди да свакодневно ради на личном побољшању.

"Ја сам неко ко покушава да се поправи свакога дана. Мислим да је најважније да будемо скромни, чак и када правимо грешке, увек ћу покушати то да исправим. За остало, оставићу друге људе да дају своје мишљење о мени. Нисам неко ко воли превише да прича о себи, али сам неко ко покушава да се побољша и добије најбоље од себе и свог тима, у свакој прилици".

Сезона са Саријем у Напуљу је била незаборавна.

"Маурицио Сари је тренер који је извукао оно најбоље од мене као играча. Он је неко ко зна како да ради самном, пре свега са емотивне стране. Наша заједничка година је била фантастична, највећим делом захваљујући њему. Поновни рад са њим је веома важан за мене. Веома сам срећан што ми је пружена прилика да то учиним и желим да се вратим на тај ниво".

У тој сезони 2015/2016. Игуаин је срушио рекорд Серије А са 36 постигнутих голова.

"Била је то предивна сезона, оборио сам рекорд, што је тамо било веома важно. Била је то фантастична година за мене и Мауриција, период који смо прошли заједно, иако је то било кратко време. Сада сам срећан што поново радим са њим у великом клубу као што је Челси, који има велику историју и сјајне играче. Мислим да смо на правом путу да до краја сезоне испунимо све циљеве".

Коначно, указала се шанса и позив великог тима из Премијер лиге.

"Дуго сам желео да играм у Енглеској, али се до сада конкретна прилика није указала. Велики је изазов доћи и играти Премијер лигу и надам се да ћу се уклопити овде. То је диван тим и надам се да можемо донети много среће навиојачима. Челси је тим који има сјајне играче, а сви смо као деца гледали Премијер лигу. Тако да је право остварење сна то што сам дошао да играм у овој лиги. Заиграо сам у три најбоље лиге на свету", закључио је Игуаин.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар