Iguainu 16.000.000 evra godišnje!

Bila je to prilika koja se nije mogla propustiti! „Dugo sam želeo da igram u Engleskoj, ali se do sada konkretna prilika nije ukazala“, poručuje Pipita.

Fudbal 25.01.2019 | 20:00
Iguainu 16.000.000 evra godišnje!
Španija, Italija i konačno Engleska! Mnogi smatraju da je prekasno i da Gonzalo Iguain više ne može da pruži ono što je pružao kada je bio u "zlatnim godinama" svoje karijere, ali popularni Pipita ne smatra tako.

Ponovni rad sa Mauriciom Sarijem i činjenica da će biti u prilici da zaigra u najpopularnijom ligi na svetu predstavljaju dovoljan motiv za Argentinca, koji će zarađivati 16.000.000 evra na godišnjem nivou.

"Bila je to prilika koja se, kada se ukazala, nije mogla propustiti. Stvarno sam uzbuđen što sam ovde, što ponovo radim sa Mauricijom Sarijem i što ću biti u klubu sa toliko istorije. Stvarno sam srećan što sam završio ovaj transfer i nadam se da ću ispuniti sve ciljeve koje klub postavio do kraja sezone", rekao jeIguain.

Iako fizički više ne deluje superiorno, Pipita tvrdi da svakodnevno radi na ličnom poboljšanju.

"Ja sam neko ko pokušava da se popravi svakoga dana. Mislim da je najvažnije da budemo skromni, čak i kada pravimo greške, uvek ću pokušati to da ispravim. Za ostalo, ostaviću druge ljude da daju svoje mišljenje o meni. Nisam neko ko voli previše da priča o sebi, ali sam neko ko pokušava da se poboljša i dobije najbolje od sebe i svog tima, u svakoj prilici".

Sezona sa Sarijem u Napulju je bila nezaboravna.

"Mauricio Sari je trener koji je izvukao ono najbolje od mene kao igrača. On je neko ko zna kako da radi samnom, pre svega sa emotivne strane. Naša zajednička godina je bila fantastična, najvećim delom zahvaljujući njemu. Ponovni rad sa njim je veoma važan za mene. Veoma sam srećan što mi je pružena prilika da to učinim i želim da se vratim na taj nivo".

U toj sezoni 2015/2016. Iguain je srušio rekord Serije A sa 36 postignutih golova.

"Bila je to predivna sezona, oborio sam rekord, što je tamo bilo veoma važno. Bila je to fantastična godina za mene i Mauricija, period koji smo prošli zajedno, iako je to bilo kratko vreme. Sada sam srećan što ponovo radim sa njim u velikom klubu kao što je Čelsi, koji ima veliku istoriju i sjajne igrače. Mislim da smo na pravom putu da do kraja sezone ispunimo sve ciljeve".

Konačno, ukazala se šansa i poziv velikog tima iz Premijer lige.

"Dugo sam želeo da igram u Engleskoj, ali se do sada konkretna prilika nije ukazala. Veliki je izazov doći i igrati Premijer ligu i nadam se da ću se uklopiti ovde. To je divan tim i nadam se da možemo doneti mnogo sreće naviojačima. Čelsi je tim koji ima sjajne igrače, a svi smo kao deca gledali Premijer ligu. Tako da je pravo ostvarenje sna to što sam došao da igram u ovoj ligi. Zaigrao sam u tri najbolje lige na svetu", zaključio je Iguain.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar