БиХ тражи хитно укидање такси

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ организовало је данас састанак делегација БиХ и самопроглашеног  Косова на којем се разговарало о одлуци приштинских власти о таксама од 100 посто на робу из БиХ.

Босна и Херцеговина 24.01.2019 | 15:26
БиХ тражи хитно укидање такси
Двије стране су се усагласиле да су данашњим разговорима, отворена врата даљем дијалогу и да у што краћем периоду надлежне институције требају изнаћи најбоља рјешења за постојеће препреке у кретању људи, роба и услуга.

Инсистирајућу на што хитнијем рјешавању проблема, како би се спријечила даља штета по домаће привреднике, делегација БиХ је затражила да се таксе привремено укину, а да се упоредо тражи рјешење и за несметано кретање људи и регулисање визног режима а по угледу на друге земље које нису признале независност Косова.

Приштинска делегација информисаће надлежне органе о иницијативи бх.стране, уз истицање потребе да се ушто скорије вријеме створе услови за рјешавање питања признавање докумената и визне либерализације између БиХ и самопроглашеног Косова.

Састанку су, поред званичника Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства трговине и индустрије Косова присуствовали и представници ЦЕФТЕ.

Представница Министарства финансија Албаније, која тренутно предсједава ЦЕФТА-ом, Мајлинда Хафизи нагласила јеважност поштовања ЦЕФТА споразума у контексту даљи интеграционих процеса, те изразила увјерењеда ће се у овом случају, у најскорије вријеме, изнаћи адекватно рјешење у интересу обје стране, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тхе прице

24.01.2019 16:20

Ко це од кога куповати и по којој такси је слободан избор

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ:

24.01.2019 16:44

То није тацно! Због цега постоје споразуми? - у овом слуцају ЦЕФТА. То сто су Сиптари увриједјени, не даје им право да крсе споразуме. Ста мислите када би сви тако радили? Избио био интернационални хаос. Са друге стране, то сто те Сиптаре неко подрзава, е то је вец друга ствар. Овим актом је и сама ЕУ дискредитована до неба...Алд ајд, није ниција до зоре горјела......