Монћи започиње битку са Вест Хемом и Бајерном!

Белоти замена за Џека, Манћини уместо Маноласа, Зијех за јачу везу. . . ! Три мете Вучице, ипак конкуренција је више него озбиљна.

Фудбал 27.01.2019 | 00:00
Монћи започиње битку са Вест Хемом и Бајерном!
Рома је до сада била прилично неактивна на тржишту, али можда је Монћи само скривао адуте док није конкретизовао ствари. У сваком случају планови су више него озбиљни и тичу се тројице играча.

Најзвучније име је Андреа Белоти. Репрезентативни нападач Торина као да се заситио средине у којој се налази и време је да пронађе нову дестинацију. У редовима Вучице га виде као замену за Едина Џека, који наредног лета улази у последњу годину уговора и могао би да потражи нови клуб.

Ипак, Римљани имају озбиљног конкурента у Вест Хему, који посао жели да заврши већ ове зиме. Чекићари су имали неуспешан покушај са Дуваном Запатом из Аталанте и сада су окренути Белотију. Иако у уговору има клаузулу од 100.000.000 евра, јасно је да Торино није у стању дође до те своте на рачун обештећења, а како пише Тутоспорт, најмања цифра коју би могао да прихвати газда Бикова Урбано Каиро била би 45.000.000.

Монћи и Ди Франческо желе драстично подмлађивање играчког кадра, а процењено је да би Зијех донео драстично побољшање квалитета у овом тиму. Мароканац је ушао у трећу сезону са Копљаницима, постигао је 10 голова и забележио девет асистенција за Ајакс у Ередивизији, а та креација је озбиљно потребна Вучици у овој сезони.

Озбиљну инвестицију за будућност, али и садашњост, представљало би и ангажовање Ђанлуке Манћинија, који је одушевио играма у овој сезони. Новопечени репрезентативац Италије има само 22 године, али игра на изузетан начин, а постигао је и шест голова за Аталанту. Римљани су свесни да би наредно лето могло да представља последњи тренутак да узме неко озбиљније обештећење за Костаса Маноласа, након чега би Манћини заузео позицију у последњој линији тима.

Ипак, челници Роме морају да буду више него опрезни, с обзиром да је за Манћинијеве услуге озбиљно заинтересован и минхенски Бајерн, али и неколико клубова из Премијер лиге.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар