Перпероглу: Да урадимо оно што је до нас!

Искусни бек Црвене звезде каже да екипа после пораза од Валенсије треба да се фокусира на позитивне ствари које је показала.

Кошарка 24.01.2019 | 15:45
Перпероглу: Да урадимо оно што је до нас!
Кош Сема Ван Росома четири секунде пре краја, не само да је Црвеној звезди однео победу у сусрету са Валенсијом, него и велики део шанси за пласман у четвртфинале Еврокупа.

Још када је Уникаха два сата касније славила у Лиможу, у подједнако неизвесној завршници, врата која из групе Г воде даље, за црвено-беле су се претворила у узану пукотину на зиду, кроз коју ће успети да прођу само уз свој максималан учинак у преостала два кола и уз доста среће...

"Зависимо и од других резултата, али ништа још није готово. Ми морамо да одрадимо оно што је до нас", изјавио је после утакмице Стратос Перпероглу, а пренео портал "Баскетбалл спхере".

Валенсија (4-0) је већ осигурала четвртфинале, само је питање са које позиције, док Уникаха (3-1) бежи Звезди (1-3) две победе.

Све може да буде решено већ идуће среде, када Уникаха дочекује Валенсију.

Само у случају да гости остваре и пету победу у Топ 16 фази и да Звезда дан раније тријумфује у Лиможу, меч последњег кола између Звезде и Уникахе имаће такмичарски значај за првака Србије.

Тада би изабраницима Милана Томића било потребно "плус шест", како би надокнадили 79:74 из Малаге и заузели друго место.

Што се тиче претходног меча, Звезда генерално није успела да се избори са брзим Валенсијиним протоком лопте и сјајним шутерима на свих пет позиција, који су константно држали одбрану "на прстима" и отварали простор за постизање поена из рекета.

Црвено-бели су дали максимум да се извуку из тешке ситуације у последњих 10-15 минута, али на крају је једна лопта пресудила у корист противника. Ако ништа друго, Перпероглу је са 26 поена потврдио да ће бити велики адут у плеј-офу АБА лиге и утакмицама за два домаћа трофеја.

"Против екипе каква је Валенсија не смете да правите такве грешке, јер они имају играче који ће увек да вас казне. Све време смо стизали њихову предност, успели смо, дали све од себе, али није било довољно. То је кошарка", навео је грчки интернационалац.

Сезона у сваком случају иде даље. Већ у суботу је на реду гостовање Цедевити, где треба бранити ореол непораженог лидера АБА лиге (скор 16-0).

"Фокусираћемо се на позитивне ствари. Једна од њих је то што смо показали да можемо да играмо против једног од фаворита за освајање Еврокупа. На нама је да исправимо грешке из те утакмице и наставимо да радимо", професионално је завршио Стратос Перпероглу.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар