Perperoglu: Da uradimo ono što je do nas!

Iskusni bek Crvene zvezde kaže da ekipa posle poraza od Valensije treba da se fokusira na pozitivne stvari koje je pokazala.

Košarka 24.01.2019 | 15:45
Perperoglu: Da uradimo ono što je do nas!
Koš Sema Van Rosoma četiri sekunde pre kraja, ne samo da je Crvenoj zvezdi odneo pobedu u susretu sa Valensijom, nego i veliki deo šansi za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Još kada je Unikaha dva sata kasnije slavila u Limožu, u podjednako neizvesnoj završnici, vrata koja iz grupe G vode dalje, za crveno-bele su se pretvorila u uzanu pukotinu na zidu, kroz koju će uspeti da prođu samo uz svoj maksimalan učinak u preostala dva kola i uz dosta sreće...

"Zavisimo i od drugih rezultata, ali ništa još nije gotovo. Mi moramo da odradimo ono što je do nas", izjavio je posle utakmice Stratos Perperoglu, a preneo portal "Basketball sphere".

Valensija (4-0) je već osigurala četvrtfinale, samo je pitanje sa koje pozicije, dok Unikaha (3-1) beži Zvezdi (1-3) dve pobede.

Sve može da bude rešeno već iduće srede, kada Unikaha dočekuje Valensiju.

Samo u slučaju da gosti ostvare i petu pobedu u Top 16 fazi i da Zvezda dan ranije trijumfuje u Limožu, meč poslednjeg kola između Zvezde i Unikahe imaće takmičarski značaj za prvaka Srbije.

Tada bi izabranicima Milana Tomića bilo potrebno "plus šest", kako bi nadoknadili 79:74 iz Malage i zauzeli drugo mesto.

Što se tiče prethodnog meča, Zvezda generalno nije uspela da se izbori sa brzim Valensijinim protokom lopte i sjajnim šuterima na svih pet pozicija, koji su konstantno držali odbranu "na prstima" i otvarali prostor za postizanje poena iz reketa.

Crveno-beli su dali maksimum da se izvuku iz teške situacije u poslednjih 10-15 minuta, ali na kraju je jedna lopta presudila u korist protivnika. Ako ništa drugo, Perperoglu je sa 26 poena potvrdio da će biti veliki adut u plej-ofu ABA lige i utakmicama za dva domaća trofeja.

"Protiv ekipe kakva je Valensija ne smete da pravite takve greške, jer oni imaju igrače koji će uvek da vas kazne. Sve vreme smo stizali njihovu prednost, uspeli smo, dali sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. To je košarka", naveo je grčki internacionalac.

Sezona u svakom slučaju ide dalje. Već u subotu je na redu gostovanje Cedeviti, gde treba braniti oreol neporaženog lidera ABA lige (skor 16-0).

"Fokusiraćemo se na pozitivne stvari. Jedna od njih je to što smo pokazali da možemo da igramo protiv jednog od favorita za osvajanje Evrokupa. Na nama je da ispravimo greške iz te utakmice i nastavimo da radimo", profesionalno je završio Stratos Perperoglu.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar