ШПА Куп: Барса на прагу елиминације!

Севиља без респекта према неозбиљној Барси! Фудбалери Севиље победили су Барселону у првом мечу четвртфинала Купа краља резултатом 2:0.  Не може то без Месија! Севиља заслужено поразила Каталонце (2:0) у првом мечу четвртфинала Купа краља.

Фудбал 23.01.2019 | 23:46
ШПА Куп: Барса на прагу елиминације!
Севиља је славила у првом мечу, а реванш је на програму за недеју дана, 30. јануара.

Барселона није озбиљно схватила овај дуел и против Севиље је извела другу поставу. Недостајали су Меси, Суарес, Дембеле, Кутињо и још неки првотимци, док су само Суарес и Кутињо ушли до краја утакмице.

Неозбиљно схваћен меч од стране тренера Ернеста Валвердеа искористила је "наоштрена" Севиља. После незанимљивих 0:0 на полувремену, у наставку су виђена два гола, оба у мрежи Јаспера Силесена.

Прво погодак постигао је Пабло Сарабија у 58. минуту, да би на коначних 2:0 поставио Бен Једер у 78.

Барселона ће у реваншу имати прилику да прође у полуфинале такмичења, али неће имати лак задатак, чак иако изведе прву поставу.

Са великим самопоуздањем стигао је лидер Примере на стадион на којем није изгубио више од четири године, али је приземљен већ у првом мечу четвртфинала Купа краља. Ма колико то чудно звучало, Барси се смеши елиминација, после пораза од 2:0 на Рамон Санчез Писхуану, где их је Севиља потпуно надиграла вечерас.

Осветила се Ернестеу Валвердеу одлука да не поведе Лионела Месија на ово гостовање, а комбиновани састав који је извео (од стандардних меч почели само Пике, Ракитић и Серђи Роберто) потпуно је подбацио. Слично као у осмини финала против Левантеа у првом мечу кад су изгубили 2:1.

Одлучили су Каталонци да укажу вечерас поверење и новајлији из Сауола Кевину Принцу Боатенгу, али се ни он није прославио, замењен је у 63. минуту. За први тријумф Севиље после 11 утакмица побринули су се Пабло Сарабија (58') и Висан Бен Једер (76') који су постигли голове у другом полувремену. Обојица су сјајно испратили брзе акције за које се побринуо неухватљиви Холанђанин Квинси Промес, а који је до лудила доводио вечерас одбрану Барслеоне.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар