ŠPA Kup: Barsa na pragu eliminacije!

Sevilja bez respekta prema neozbiljnoj Barsi! Fudbaleri Sevilje pobedili su Barselonu u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja rezultatom 2:0.  Ne može to bez Mesija! Sevilja zasluženo porazila Katalonce (2:0) u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja.

Fudbal 23.01.2019 | 23:46
ŠPA Kup: Barsa na pragu eliminacije!
Sevilja je slavila u prvom meču, a revanš je na programu za nedeju dana, 30. januara.

Barselona nije ozbiljno shvatila ovaj duel i protiv Sevilje je izvela drugu postavu. Nedostajali su Mesi, Suares, Dembele, Kutinjo i još neki prvotimci, dok su samo Suares i Kutinjo ušli do kraja utakmice.

Neozbiljno shvaćen meč od strane trenera Ernesta Valverdea iskoristila je "naoštrena" Sevilja. Posle nezanimljivih 0:0 na poluvremenu, u nastavku su viđena dva gola, oba u mreži Jaspera Silesena.

Prvo pogodak postigao je Pablo Sarabija u 58. minutu, da bi na konačnih 2:0 postavio Ben Jeder u 78.

Barselona će u revanšu imati priliku da prođe u polufinale takmičenja, ali neće imati lak zadatak, čak iako izvede prvu postavu.

Sa velikim samopouzdanjem stigao je lider Primere na stadion na kojem nije izgubio više od četiri godine, ali je prizemljen već u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja. Ma koliko to čudno zvučalo, Barsi se smeši eliminacija, posle poraza od 2:0 na Ramon Sančez Pishuanu, gde ih je Sevilja potpuno nadigrala večeras.

Osvetila se Ernesteu Valverdeu odluka da ne povede Lionela Mesija na ovo gostovanje, a kombinovani sastav koji je izveo (od standardnih meč počeli samo Pike, Rakitić i Serđi Roberto) potpuno je podbacio. Slično kao u osmini finala protiv Levantea u prvom meču kad su izgubili 2:1.

Odlučili su Katalonci da ukažu večeras poverenje i novajliji iz Sauola Kevinu Princu Boatengu, ali se ni on nije proslavio, zamenjen je u 63. minutu. Za prvi trijumf Sevilje posle 11 utakmica pobrinuli su se Pablo Sarabija (58') i Visan Ben Jeder (76') koji su postigli golove u drugom poluvremenu. Obojica su sjajno ispratili brze akcije za koje se pobrinuo neuhvatljivi Holanđanin Kvinsi Promes, a koji je do ludila dovodio večeras odbranu Barsleone.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar