ЛК: Сити се "смиловао" против Бартона!

Овога пута је и један гол био довољан.  Грађани су у финалу Лига купа.

Фудбал 23.01.2019 | 23:28
ЛК: Сити се "смиловао" против Бартона!
Манчестер Сити је у финалу Лига купа.

Грађани су гостовали Бартону у реваншу после 9:0 у првој утакмици, али је тим Пепа Гвардиоле био мање суров него у првом сусрету па се овога пута задовољио с 0:1 (0:1).

Јасно је да је Ситију било теже да игра у гостима него код куће, али мало ко може да посумња у то да би Сити добио много убедљивије да му је било потребно. Дакле, мало је повукао ручну.

Грађани су одиграли колико је било потребно, а први гол на утакмици за Сити постигао је Серхио Агуеро. Ријад Марез га је добро пронашао, а Агуеру у тој ситуацији није било тешко да погоди мрежу.

Гвардиола је очигледно наредио екипи да мало спусти гас, а средином другог дела извео је Агуера, Де Брујнеа и Зинченка како би их одморио мало.

Сити је тако укупним резултатом 10:0 отишао у финале овог такмичења, а тамо ће играти против бољег из двомеча између Тотенхема и Челсија.

Сити је пролаз у финале малтене остварио у првом мечу, када је на домаћем терену био бољи од трећелигаша са огромних 9:0.

Први и једини гол на мечу постигао је Серхио Агуеро, који је искористио асистенцију Ријада Махреза у 26. минуту утакмице.

До краја меча "грађани" су контролисали ритам и имали посед на својој страни (71 одсто), али нису претерано покушавали да постигну још неки гол.

Тренер првака Енглеске, Пеп Гвардиола, прилику је дао бројним младим фудбалерима из свог погона, јер је био сигуран да његов тим не може да испусти разлику из првог меча.

Сити у финалу чека бољег из двомеча између Тотенхема и Челсија. Њихов реванш је на програму у четвртак, а у првом дуелу славили су Спурси минималним резултатом.

ЛИГА КУП

Бартон - Манчестер Сити 0:1 (0:1) /прва утакмица 0:9/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар