LK: Siti se "smilovao" protiv Bartona!

Ovoga puta je i jedan gol bio dovoljan.  Građani su u finalu Liga kupa.

Fudbal 23.01.2019 | 23:28
LK: Siti se "smilovao" protiv Bartona!
Mančester Siti je u finalu Liga kupa.

Građani su gostovali Bartonu u revanšu posle 9:0 u prvoj utakmici, ali je tim Pepa Gvardiole bio manje surov nego u prvom susretu pa se ovoga puta zadovoljio s 0:1 (0:1).

Jasno je da je Sitiju bilo teže da igra u gostima nego kod kuće, ali malo ko može da posumnja u to da bi Siti dobio mnogo ubedljivije da mu je bilo potrebno. Dakle, malo je povukao ručnu.

Građani su odigrali koliko je bilo potrebno, a prvi gol na utakmici za Siti postigao je Serhio Aguero. Rijad Marez ga je dobro pronašao, a Agueru u toj situaciji nije bilo teško da pogodi mrežu.

Gvardiola je očigledno naredio ekipi da malo spusti gas, a sredinom drugog dela izveo je Aguera, De Brujnea i Zinčenka kako bi ih odmorio malo.

Siti je tako ukupnim rezultatom 10:0 otišao u finale ovog takmičenja, a tamo će igrati protiv boljeg iz dvomeča između Totenhema i Čelsija.

Siti je prolaz u finale maltene ostvario u prvom meču, kada je na domaćem terenu bio bolji od trećeligaša sa ogromnih 9:0.

Prvi i jedini gol na meču postigao je Serhio Aguero, koji je iskoristio asistenciju Rijada Mahreza u 26. minutu utakmice.

Do kraja meča "građani" su kontrolisali ritam i imali posed na svojoj strani (71 odsto), ali nisu preterano pokušavali da postignu još neki gol.

Trener prvaka Engleske, Pep Gvardiola, priliku je dao brojnim mladim fudbalerima iz svog pogona, jer je bio siguran da njegov tim ne može da ispusti razliku iz prvog meča.

Siti u finalu čeka boljeg iz dvomeča između Totenhema i Čelsija. Njihov revanš je na programu u četvrtak, a u prvom duelu slavili su Spursi minimalnim rezultatom.

LIGA KUP

Barton - Mančester Siti 0:1 (0:1) /prva utakmica 0:9/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar