СП: Данци избацили Швеђане, познати парови полуфинала!

Познато је која четири тима ће одлучивати о титули шампиона света.  Немачка и Данска непобедиви, познати парови полуфинала! У последњим мечевима друге групне фазе Светског првенства у рукомету победе су остварили Данска и Немачка.

Остали спортови 23.01.2019 | 23:14
СП: Данци избацили Швеђане, познати парови полуфинала!
Данци су забележили и осму победу у исто толико мечева Светског првенства и као први из своје групе се пласирали у полуфинале. Они су од Шведске били бољи резултатом 30:26.

Најефикаснији код победника био је Микел Хансен са шест погодака, док је један мање имао Ландин. У губитничком саставу бољи од осталих био је Толбринг са осам голова.

У доста неизвеснијем мечу домаћин Немачка победила је актуелног европског шампиона Шпанију са 31:30.

Немци су водили током целог другог полувремена и нису допустили Шпанији да изједначи, иако су више пута долазили на само један гол заостатка.

Немце, који су као и Данци непобеђени на турниру, до победе је водио Бом са пет голова, док је четири имао Колбахер. Код Шпанаца најбољи је био Солер са осам голова, два више од Душебајева.

После ових мечева познати су парови полуфинала – у једном полуфиналном мечу играће Немачка против Норвешке, док ће се у другом обрачунати Француска и Данска. Мечеви су на програму у петка, 25. јануара.

Хрватска и Шведска ће се борити за пето место, док ће за седмо играти Шпанија и Египат.

Сјајан рукомет одредио је учеснике завршнице Светског првенства!

У једном полуфиналу играће Данска и Француска (петак, 17.30 часова), а у другом Немачка и Норвешка (петак, 20.30).

У среду, после 60 минута одличног рукомета у Хернингу и голманског окршаја Андреаса Паличке (13 одбрана) и Никласа Ландина (13 одбрана), селекција Данске је пред 15.000 својих навијача прославила улазак међу четири најбоље екипе на свету.

Био је то велики скандинавски дерби и Данска је победила Шведску резултатом 30:26, а Никлас Ландин заслужено је понео епитет играча утакмице јер је у кључним тренуцима чувао и сачувао своју мрежу.

Тек Џери Толбринг проналазио је са крила угао у којем је осам пута погађао мрежу голмана Кила, али ни то није било довољно да Шведска избори пласман у полуфинале.

После шест "везаних" победа, Шведска је у главној рунди Светског првенства најпре поражена од Норвешке, а потом и од Данске и тако се опростила од борбе за медаље.

Са друге стране, Данска ће као један од два домаћина турнира наставити поход на своје прво светско злато и то великим дербијем у полуфиналу против Француске.

Осим сјајног Никласа Ландина најзаслужнији за победу домаћих били су Хансен са шест, те Магнус Ландин и Лауге са по пет голова, док су код Швеђана најефикаснији били Толбринг са осам, а онда Захрисон са четири постигнута гола.

Група 2, 5. коло

Тунис - Египат 23:30 (10:15)
Норвешка - Мађарска 35:26 (16:13)
Данска - Шведска 30:26 (13:13)

ТАБЕЛА: Данска 5-0-0 (+31), Норвешка 4-0-1 (+13), Шведска 3-0-2 (+11), Египат 1-1-3 (-6), Мађарска 1-1-2 (-1), Тунис 0-0-5 (-48)

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА (петак, Хамбург):

Данска - Француска 17.30
Њемачка - Норвешка 20.30

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар