Томић: Тешко је, али главе горе!

Биће неких промена. . .  "Морамо да се подигнемо и да наставимо да радимо", рекао је Звездин тренер после пораза против Валенсије.

Кошарка 24.01.2019 | 09:15
Томић: Тешко је, али главе горе!
У размаку од десетак секунди, Црвена звезда мтс прешла је пут од велике победе до драматичног и болног пораза.

Екипа Милана Томића прибила је Валенсију уз зид и дочекала њен последњи напад са предношћу, али се Сем Ван Росом три секунде пре краја подигао на тежак шут и био прецизан, за коначних:

Звезда - Валенсија 81:82

После меча, шеф струке црвено-белих рекао је да не може ништа да каже играчима.

"Видели сте и сами да смо се враћали из минуса, стицали предност, али трећа четвртина је била веома лоша. То је генерално било лоше за мој тим и ту ће бити неких промена. Сазнаћете шта ћу да променим", рекао је он.

"На крају се свело на једну одбрану коју смо морали да одиграмо, али не могу да кажем ништа играчима, јер су се снажно борили и није лако вратити се из минуса од 10,12 поена и остати у оваквој, евролигашкој утакмици. Морамо да наставимо да радимо. Сад није ствар у нашим рукама, зависимо од других тимова. Морамо да победимо Лимож и Малагу и да чекамо неке резултате", изјавио је Томић на конференцији за новинаре.

Упитан за лош наступ Маика Цирбеса, који је Душан Ристић искористио да пружи своју најбољу ролу ове сезоне, Томић је нагласио да не жели да упире прстом у играче.

"Ништа се не дешава с Цирбесом. Немојте да извлачимо сад играче. Потребно је да будемо тим и не би требало да прстом упиремо. Не ка играчима. Кад се изгуби ја сам крив", рекао је он.

Потом је похвалио оне са запаженим учинком.

"Филип Човић је одиграо феноменалну утакмицу. Регленд је у последњој четвртини одиграо мало боље. Перпероглу је био добар, Фаје је био добар, борио се и није лако играти одбрану против Томаса. Душан Ристић је одиграо феномеално. Оџо је исто био добар. У трећој четвртини није, али кажем вам, и они су људска бића".



Упитан за психолошке последице овог пораза и промене које је поменуо, Томић је рекао...

"Нема шта, изгубили смо једну утакмицу, па да ли треба да се покупимо? Ако утиче толико на нас, онда не треба ни да играмо. Изгубили смо једну утакмицу и сад је шта, смак света?Потребно је да дигнемо главу, морамо да наставимо да радимо. Да је тешко - тешко је, али морамо да се дигнемо. Само рад".

"Што се тиче промена, догодиће се онда када будем ја хтео", додао је Звездин тренер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар