Tomić: Teško je, ali glave gore!

Biće nekih promena. . .  "Moramo da se podignemo i da nastavimo da radimo", rekao je Zvezdin trener posle poraza protiv Valensije.

Košarka 24.01.2019 | 09:15
Tomić: Teško je, ali glave gore!
U razmaku od desetak sekundi, Crvena zvezda mts prešla je put od velike pobede do dramatičnog i bolnog poraza.

Ekipa Milana Tomića pribila je Valensiju uz zid i dočekala njen poslednji napad sa prednošću, ali se Sem Van Rosom tri sekunde pre kraja podigao na težak šut i bio precizan, za konačnih:

Zvezda - Valensija 81:82

Posle meča, šef struke crveno-belih rekao je da ne može ništa da kaže igračima.

"Videli ste i sami da smo se vraćali iz minusa, sticali prednost, ali treća četvrtina je bila veoma loša. To je generalno bilo loše za moj tim i tu će biti nekih promena. Saznaćete šta ću da promenim", rekao je on.

"Na kraju se svelo na jednu odbranu koju smo morali da odigramo, ali ne mogu da kažem ništa igračima, jer su se snažno borili i nije lako vratiti se iz minusa od 10,12 poena i ostati u ovakvoj, evroligaškoj utakmici. Moramo da nastavimo da radimo. Sad nije stvar u našim rukama, zavisimo od drugih timova. Moramo da pobedimo Limož i Malagu i da čekamo neke rezultate", izjavio je Tomić na konferenciji za novinare.

Upitan za loš nastup Maika Cirbesa, koji je Dušan Ristić iskoristio da pruži svoju najbolju rolu ove sezone, Tomić je naglasio da ne želi da upire prstom u igrače.

"Ništa se ne dešava s Cirbesom. Nemojte da izvlačimo sad igrače. Potrebno je da budemo tim i ne bi trebalo da prstom upiremo. Ne ka igračima. Kad se izgubi ja sam kriv", rekao je on.

Potom je pohvalio one sa zapaženim učinkom.

"Filip Čović je odigrao fenomenalnu utakmicu. Reglend je u poslednjoj četvrtini odigrao malo bolje. Perperoglu je bio dobar, Faje je bio dobar, borio se i nije lako igrati odbranu protiv Tomasa. Dušan Ristić je odigrao fenomealno. Odžo je isto bio dobar. U trećoj četvrtini nije, ali kažem vam, i oni su ljudska bića".



Upitan za psihološke posledice ovog poraza i promene koje je pomenuo, Tomić je rekao...

"Nema šta, izgubili smo jednu utakmicu, pa da li treba da se pokupimo? Ako utiče toliko na nas, onda ne treba ni da igramo. Izgubili smo jednu utakmicu i sad je šta, smak sveta?Potrebno je da dignemo glavu, moramo da nastavimo da radimo. Da je teško - teško je, ali moramo da se dignemo. Samo rad".

"Što se tiče promena, dogodiće se onda kada budem ja hteo", dodao je Zvezdin trener.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar