Све бољи односи Русије и Турске

Руски предсједник Владимир Путин сматра да је побољшање руско-турских односа лично постигнуће турског предсједника Тајипа Ердогана, који, како је нагласио, улаже велики труд и енергију како би ти односи били бољи.

 

Свијет 23.01.2019 | 21:03
Све бољи односи Русије и Турске
Путин је током данашњих разговора са турским предсједником изјавио и да су њихови, сада већ редовни састанци, дали позитивне резултате у односима двије државе, преноси ТАСС.

Он је навео конкретне податке који показују да је међусобна трговинска размена Турске и Русије за 10 мјесеци 2018. премашила укупну размјену у 2017. године.

Путин је невео и да је број руских туриста који су посјетили Турску у прошлој години порастао за 30 одсто и достигао шест милиона, што је, по њему, добар показатељ да грађани двије државе примјећују позитивне промјене у односима Турске и Русије.

Руски предсједник је додао да двије земље настављају са имплементацијом главних билатералних пројеката, да интензивно сарађују на регионалним безбједносним питањима и на тражењу решења за сиријску кризу, преноси агенција.

Ердоган се током првог овогодишњег састанака са Путином сложио да добри односи измеду Русије и Турске имају повољан утицај на безбједност на Блиском истоку и најавио да ће се њихова сарадња у многим сферама, укљуцујући војну, културну и привредну, даље развијати.

Руски предсједник је на самом почетку састанка са турским предсједником изразио сауцешће Ердогану поводом трагичне смрти турских држављана у несрећи бродова током транспорта у водама Црног мора, преноси ТАСС.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

24.01.2019 00:17

Јел' га пустио да помилује Пасу? Салим се, овако цитам вијести и размисљам о оној старинској игри "Руса и Турака". Код нас је та игра подразумијевала тољаге и буздоване, па оплети једни по другима, али у оригиналу се Руси и Турци играју по Анталији и Бодруму, на плазама, у кафицима, дискотекама, након добрих пословних састанака... Ј.бес га, изгледа да нам је неко слабо превео правила ове игре.

ОДГОВОРИТЕ