Sve bolji odnosi Rusije i Turske

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da je poboljšanje rusko-turskih odnosa lično postignuće turskog predsjednika Tajipa Erdogana, koji, kako je naglasio, ulaže veliki trud i energiju kako bi ti odnosi bili bolji.

 

Svijet 23.01.2019 | 21:03
Sve bolji odnosi Rusije i Turske
Putin je tokom današnjih razgovora sa turskim predsjednikom izjavio i da su njihovi, sada već redovni sastanci, dali pozitivne rezultate u odnosima dvije države, prenosi TASS.

On je naveo konkretne podatke koji pokazuju da je međusobna trgovinska razmena Turske i Rusije za 10 mjeseci 2018. premašila ukupnu razmjenu u 2017. godine.

Putin je neveo i da je broj ruskih turista koji su posjetili Tursku u prošloj godini porastao za 30 odsto i dostigao šest miliona, što je, po njemu, dobar pokazatelj da građani dvije države primjećuju pozitivne promjene u odnosima Turske i Rusije.

Ruski predsjednik je dodao da dvije zemlje nastavljaju sa implementacijom glavnih bilateralnih projekata, da intenzivno sarađuju na regionalnim bezbjednosnim pitanjima i na traženju rešenja za sirijsku krizu, prenosi agencija.

Erdogan se tokom prvog ovogodišnjeg sastanaka sa Putinom složio da dobri odnosi izmedu Rusije i Turske imaju povoljan uticaj na bezbjednost na Bliskom istoku i najavio da će se njihova saradnja u mnogim sferama, ukljucujući vojnu, kulturnu i privrednu, dalje razvijati.

Ruski predsjednik je na samom početku sastanka sa turskim predsjednikom izrazio saucešće Erdoganu povodom tragične smrti turskih državljana u nesreći brodova tokom transporta u vodama Crnog mora, prenosi TASS.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

24.01.2019 00:17

Jel' ga pustio da pomiluje Pasu? Salim se, ovako citam vijesti i razmisljam o onoj starinskoj igri "Rusa i Turaka". Kod nas je ta igra podrazumijevala toljage i buzdovane, pa opleti jedni po drugima, ali u originalu se Rusi i Turci igraju po Antaliji i Bodrumu, na plazama, u kaficima, diskotekama, nakon dobrih poslovnih sastanaka... J.bes ga, izgleda da nam je neko slabo preveo pravila ove igre.

ODGOVORITE