Из Салцбурга у Лајпциг 19. пут!

Ханес Волф ново појачање немачког тима, уговор до јуна 2024. године.

Фудбал 25.01.2019 | 09:00
Из Салцбурга у Лајпциг 19. пут!
Ради Ред Булова франшиза као подмазана. Под патронатом чувене аустријске компаније реализован је још један посао између Салцбурга и Лајпцига. Чак 19. откако су два клуба почела тесно да сарађују. Почело је у зиму 2012, кад је мало познати Роман Валнер прешао у немачки клуб, да би данас Аустријанци објавили како ће истим путем и један од најбољих појединаца тамошњег првака - Ханес Волф.

Реч је о 19-годишњем офанзивном везном, способним да дејствује на крилу или у нападу, који је потписао уговор са члано немачке Бундеслиге. Папири постају важећи до јуна, сарадња је озваничена до лета 2024, а пре него што се Волф пребаци у јаче првенство остаје да помогне Салцбургу у одбрани државног знамења (14 поена више од ЛАСК-а) и што бољем резултату у Лиги Европе (противник у шеснаестини финала је Клуб Бриж).

Чак је било наговештаја да би Волф – за кога се писало да би земљак Расел Хасенхитл могао да га одведе у Саутемптон – могао већ ове зиме да дође у Лајпциг, међутим, одлучено је да реализација посла сачека почетак летњих припрема кад ће привремени шеф струке, Ралф Рангник омогућити новом тренеруЈулијану Нагелсману реновирање екипе.

Сем Волфа, такође из Салцбурга, стигао је у Лајпциг централни везни Амаду Хајдара за 17.000.000 евра, а без обештећења је доведен Тајлер Адамс, дефанзивни везни из њујоршког огранка ове франшизе. Још само недостаје да неко из бразилског Ред Була стигне у Лајпциг...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар