Iz Salcburga u Lajpcig 19. put!

Hanes Volf novo pojačanje nemačkog tima, ugovor do juna 2024. godine.

Fudbal 25.01.2019 | 09:00
Iz Salcburga u Lajpcig 19. put!
Radi Red Bulova franšiza kao podmazana. Pod patronatom čuvene austrijske kompanije realizovan je još jedan posao između Salcburga i Lajpciga. Čak 19. otkako su dva kluba počela tesno da sarađuju. Počelo je u zimu 2012, kad je malo poznati Roman Valner prešao u nemački klub, da bi danas Austrijanci objavili kako će istim putem i jedan od najboljih pojedinaca tamošnjeg prvaka - Hanes Volf.

Reč je o 19-godišnjem ofanzivnom veznom, sposobnim da dejstvuje na krilu ili u napadu, koji je potpisao ugovor sa člano nemačke Bundeslige. Papiri postaju važeći do juna, saradnja je ozvaničena do leta 2024, a pre nego što se Volf prebaci u jače prvenstvo ostaje da pomogne Salcburgu u odbrani državnog znamenja (14 poena više od LASK-a) i što boljem rezultatu u Ligi Evrope (protivnik u šesnaestini finala je Klub Briž).

Čak je bilo nagoveštaja da bi Volf – za koga se pisalo da bi zemljak Rasel Hasenhitl mogao da ga odvede u Sautempton – mogao već ove zime da dođe u Lajpcig, međutim, odlučeno je da realizacija posla sačeka početak letnjih priprema kad će privremeni šef struke, Ralf Rangnik omogućiti novom treneruJulijanu Nagelsmanu renoviranje ekipe.

Sem Volfa, takođe iz Salcburga, stigao je u Lajpcig centralni vezni Amadu Hajdara za 17.000.000 evra, a bez obeštećenja je doveden Tajler Adams, defanzivni vezni iz njujorškog ogranka ove franšize. Još samo nedostaje da neko iz brazilskog Red Bula stigne u Lajpcig...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar