Мората и Атлетико - ево детаља!

Уговор на 18 месеци, плата 5. 000. 000 евра, Рохибланкоси имају опцију откупа, а мораће да плате и позајмицу.

Фудбал 24.01.2019 | 14:00
Мората и Атлетико - ево детаља!
Коначни договор Милана и Ђенове око свих детаља трансфера Кшиштофа Пјонтека изазвао је праву лавину на европском фудбалском тржишту. Недуго пошто су Росонери договорили важан трансфер откривено је да је и Гонзало Игуаин у путу за Лондон и да ће већ данас обавити потребне медицинске прегледе како би завршио трансфер у Челси, док се из Мадрида може чути да ће свој део посла обавити и Алваро Мората, само у опреми Атлетика.

Мадридски радио Кадена Сер и један од најпопуларнијих медија у Шпанији објавио је све детаље трансфера после којег ће се Алваро Мората и дефинитивно вратити у свој матични клуб. Мората ће потписати уговор о позајмици на 18 месеци, односно до лета 2020. године. За то ће добити годишњу плату од 5.000.000 евра нето (после пореских одбијања), што значи да ће своје време на стадиону Ванда Метрополитано наплатити 7.500.000 евра. Чисто. 

Атлетико ће за позајмицу Челсију прво уплатити 7.500.000 евра, а између клубова је постигнут договор да опција откупна буде клизна – између 40.000.000 и 45.000.000 евра. Цена ће зависити од Моратинихнаступа у Атлетику и утиска који буде оставио. 

Тако ће Челси ставити тачку на још једну пропалу инвестицију која је скупо коштала све, а поготово власникаРомана Абрамовича. Преко 66.000.000 евра, без бонуса, утрошио је руски милијардер пре годину и по дана када је довео Морату из Реала и учинио га првим нападачем Челсија. Мората је током свог мандата на Стамфорд Бриџу прошао кроз много потешкоћа у уклапању, а када ствари нису ишле како се очекивало уследила је његова дужа пауза са терена која је и данас покривена велом мистерије. Говорило се да има повреду леђа и да због тога не игра, његов бивши тренер Антонио Конте неколико пута индиректно је поручио да Шпанац лажира повреду и да су у питању проблеми у међуљудским односима. Мората није успео да процвета ни по доласку Мауриција Сарија, због чега се Италијан окренуо довођењу Гонзала Игуаина, са којим је имао изврсну сарадњу у Наполију.

Мората ове сезоне има свега девет погодака у свим такмичењима, а у дресу Челсија постигао их је само 24, уз шест асистенција, за укупно 18 месеци на Бриџу.  Шпанац би требало да буде замена за повређеног Дијега Косту, који би требало да буде дуже одсутан после операције стопала. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар