Morata i Atletiko - evo detalja!

Ugovor na 18 meseci, plata 5. 000. 000 evra, Rohiblankosi imaju opciju otkupa, a moraće da plate i pozajmicu.

Fudbal 24.01.2019 | 14:00
Morata i Atletiko - evo detalja!
Konačni dogovor Milana i Đenove oko svih detalja transfera Kšištofa Pjonteka izazvao je pravu lavinu na evropskom fudbalskom tržištu. Nedugo pošto su Rosoneri dogovorili važan transfer otkriveno je da je i Gonzalo Iguain u putu za London i da će već danas obaviti potrebne medicinske preglede kako bi završio transfer u Čelsi, dok se iz Madrida može čuti da će svoj deo posla obaviti i Alvaro Morata, samo u opremi Atletika.

Madridski radio Kadena Ser i jedan od najpopularnijih medija u Španiji objavio je sve detalje transfera posle kojeg će se Alvaro Morata i definitivno vratiti u svoj matični klub. Morata će potpisati ugovor o pozajmici na 18 meseci, odnosno do leta 2020. godine. Za to će dobiti godišnju platu od 5.000.000 evra neto (posle poreskih odbijanja), što znači da će svoje vreme na stadionu Vanda Metropolitano naplatiti 7.500.000 evra. Čisto. 

Atletiko će za pozajmicu Čelsiju prvo uplatiti 7.500.000 evra, a između klubova je postignut dogovor da opcija otkupna bude klizna – između 40.000.000 i 45.000.000 evra. Cena će zavisiti od Moratinihnastupa u Atletiku i utiska koji bude ostavio. 

Tako će Čelsi staviti tačku na još jednu propalu investiciju koja je skupo koštala sve, a pogotovo vlasnikaRomana Abramoviča. Preko 66.000.000 evra, bez bonusa, utrošio je ruski milijarder pre godinu i po dana kada je doveo Moratu iz Reala i učinio ga prvim napadačem Čelsija. Morata je tokom svog mandata na Stamford Bridžu prošao kroz mnogo poteškoća u uklapanju, a kada stvari nisu išle kako se očekivalo usledila je njegova duža pauza sa terena koja je i danas pokrivena velom misterije. Govorilo se da ima povredu leđa i da zbog toga ne igra, njegov bivši trener Antonio Konte nekoliko puta indirektno je poručio da Španac lažira povredu i da su u pitanju problemi u međuljudskim odnosima. Morata nije uspeo da procveta ni po dolasku Mauricija Sarija, zbog čega se Italijan okrenuo dovođenju Gonzala Iguaina, sa kojim je imao izvrsnu saradnju u Napoliju.

Morata ove sezone ima svega devet pogodaka u svim takmičenjima, a u dresu Čelsija postigao ih je samo 24, uz šest asistencija, za ukupno 18 meseci na Bridžu.  Španac bi trebalo da bude zamena za povređenog Dijega Kostu, koji bi trebalo da bude duže odsutan posle operacije stopala. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar