СП: Бразилско чудо траје, Хрвати морају да добију Француску!

Такмичење у другој фази Бразилци завршили са две победе. После Србије и Русије, односно Хрватске, поразили још једно велико европско име Исланд. Хрвати можда без Олимпијских игара.

Остали спортови 23.01.2019 | 17:45
СП: Бразилско чудо траје, Хрвати морају да добију Француску!
Ако Хрватска победи Француску (од 18 сати), неће стрепети око пласмана у олимпијске квалификације. Реми ће је држати у неизвесности, све до завршетка утакмице између Немачке и Шпаније.

Али, ако "коцкасти" изгубе, а Немачка победи или одигра нерешено са "црвеном фуријом", по други пут од самосталности Хрвати неће учествовати на Олимпијским играма. Двоструки олимпијски прваци (1996. и 2004) прескочили су само турнир у Сиднеју.

То су чињенице после победе Бразила над Исландом 32:29 (15:15)!

"Кариоке" су узеле још један скалп европским селекцијама, четврти на Светском првенству у Немачкој и Данској.

Највећи успех бразилског рукомета зачињен је тријумфима против Србије, Русије, Хрватске и Исланда, чему се ни највећи опстимисти нису надали, упркос томе што у редовима јужноамеричке селекције велики број играча наступа у европским клубовима.

Бразил је од почетка утакмице у Келну диктирао темпо, одмах стекао пет голова предности (5:0), али ту разлику није успео да сачува до краја полувремена, које је завршено 15:15. Ипак, у наставку су изабраници Вашингтона Силве стисли редове и полако, али сигурно градили још један велики тријумф.

Маестрални Лангаро је постигаодевет, док је Толедо био стрелацосам голова. Код Исланда су се истаклиЈонсон са седам и Магнусон са шест погодака.

Група 1, 5. коло:

Бразил – Исланд 32:29
Француска – Хрватска 18.00
Немачка – Шпанија 20.30

ТАБЕЛА: Немачка 3-1-0, Француска 3-1-0, Шпанија 2-0-2, Хрватска 2-0-2, Бразил 2-0-3, Исланд 0-0-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар