Болничке услуге вриједне пажње

У недавној анкети Фонда здравственог осигурања РС болница Невесиње препозната и као болница чијим су радом и услугом пацијенти у РС најзадовољнији.

Република Српска 23.01.2019 | 16:43
Болничке услуге вриједне пажње
Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић посјетио је данас и болницу у Невесињу, гдје је са руководством разговарао о капацитетима ове установе и томе како се они могу искористити, те другим темама важним за функционисање ове здравствене установе.

– Првенствено се то односи на неискориштене капацитете највише етаже објекта дома здравља, те смо разговарали о томе шта би било потребно и за коју врсту услуга би се тај капацитет могао искористити. Приједлози менаџмента болнице су да се иде са припремом простора за пружање услуга из области палијативне неге и мислим да је то добро рјешење, посебно са аспекта пружања подршке здравственим установама у смислу припреме капацитета за одговор на све већи раст онколошких пацијената и његе и бриге коју они заслужују – рекао је Шеранић.

Он је подсјетио да је ова болница препознатљива по одређеним процедурама и здравственим услугама које пацијентима пружају у сарадњи са еминентним професорима из Београда. Како истиче, добро је да установа на тај начин може да повећа приходе, јер поред пацијената из РС, у могућности је да пружа услуге и пацијентима који нису осигураници Фонда здравственог осигурања РС.

 

Подсјетио је и да је циљ да се у 2019. години и мандату ове Владе уради финансијска стабилизација здравственог система у РС.

Управо је у недавној анкети Фонда здравственог осигурања РС болница Невесиње препозната и као болница чијим су радом и услугом пацијенти у РС најзадовољнији.

Директор установе Велибор Миливојевић каже да су са министром детаљно анализирали шта је до сада урађено и шта би требало да се уради, те да је руководсто добило подршку за све пројекте које је кандидовало.

– Усагласили смо се да подршка Министарства неће изостати, а наша обавеза је да постигнути квалитет задржимо на овом нивоу, а свакако и да га унапредимо – закључио је, како преноси Српскаинфо, Миливојевић.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво

23.01.2019 16:16

Лијепе вијести. Браво за болницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

24.01.2019 10:41

Ја из лицног искуства имам само ријеци хвале за комплет медицинско особље из Невесиња.Мислила сам да таква љубазност постоји само на филму и Богу хвала сто сам погријесила.Зелим им сву срецу у даљем раду и остану овакви као до сада.

ОДГОВОРИТЕ