Bolničke usluge vrijedne pažnje

U nedavnoj anketi Fonda zdravstvenog osiguranja RS bolnica Nevesinje prepoznata i kao bolnica čijim su radom i uslugom pacijenti u RS najzadovoljniji.

Republika Srpska 23.01.2019 | 16:43
Bolničke usluge vrijedne pažnje
Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić posjetio je danas i bolnicu u Nevesinju, gdje je sa rukovodstvom razgovarao o kapacitetima ove ustanove i tome kako se oni mogu iskoristiti, te drugim temama važnim za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

– Prvenstveno se to odnosi na neiskorištene kapacitete najviše etaže objekta doma zdravlja, te smo razgovarali o tome šta bi bilo potrebno i za koju vrstu usluga bi se taj kapacitet mogao iskoristiti. Prijedlozi menadžmenta bolnice su da se ide sa pripremom prostora za pružanje usluga iz oblasti palijativne nege i mislim da je to dobro rješenje, posebno sa aspekta pružanja podrške zdravstvenim ustanovama u smislu pripreme kapaciteta za odgovor na sve veći rast onkoloških pacijenata i njege i brige koju oni zaslužuju – rekao je Šeranić.

On je podsjetio da je ova bolnica prepoznatljiva po određenim procedurama i zdravstvenim uslugama koje pacijentima pružaju u saradnji sa eminentnim profesorima iz Beograda. Kako ističe, dobro je da ustanova na taj način može da poveća prihode, jer pored pacijenata iz RS, u mogućnosti je da pruža usluge i pacijentima koji nisu osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

 

Podsjetio je i da je cilj da se u 2019. godini i mandatu ove Vlade uradi finansijska stabilizacija zdravstvenog sistema u RS.

Upravo je u nedavnoj anketi Fonda zdravstvenog osiguranja RS bolnica Nevesinje prepoznata i kao bolnica čijim su radom i uslugom pacijenti u RS najzadovoljniji.

Direktor ustanove Velibor Milivojević kaže da su sa ministrom detaljno analizirali šta je do sada urađeno i šta bi trebalo da se uradi, te da je rukovodsto dobilo podršku za sve projekte koje je kandidovalo.

– Usaglasili smo se da podrška Ministarstva neće izostati, a naša obaveza je da postignuti kvalitet zadržimo na ovom nivou, a svakako i da ga unapredimo – zaključio je, kako prenosi Srpskainfo, Milivojević.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bravo

23.01.2019 16:16

Lijepe vijesti. Bravo za bolnicu.

ODGOVORITE
Name

Gordana

24.01.2019 10:41

Ja iz licnog iskustva imam samo rijeci hvale za komplet medicinsko osoblje iz Nevesinja.Mislila sam da takva ljubaznost postoji samo na filmu i Bogu hvala sto sam pogrijesila.Zelim im svu srecu u daljem radu i ostanu ovakvi kao do sada.

ODGOVORITE