Намјера СДА је за сваку осуду

Намјера СДА да покрене поступак оспоравања имена Републике Српске је за савку осуду, изјавио је предсједник СДС Вукота Говедарица.

Република Српска 23.01.2019 | 15:33
Намјера СДА је за сваку осуду
“Овај потез је за сваку осуду. Логично питање шта је циљ? По мени, циљ им је изазивање вјештачке кризе која у БиХ може изазвати опасну политичку нестабилност. Умјесто тога, требало би радити на стварању бољег живота грађана, јачање привреде, заустављање исељавања, борби против криминогених структура које су заробиле државу”, рекао је Говедарица данас за “Незавсине”.

Додају да је име Република Српска заштићено Дејтонским мировним споразумом који је уговор међународног карактера.

“За овај уговор су гаранције дале велике силе и нико то не може оспорити ма како покушавао. Искрен да будем, мислио сам да је након јучерашњег састанка СНСД и СДА направљен договор како ће се кренути напријед, а изгледа да су се само договорили да даље јачају нестабилност и конфронтације и да скрену пажњу јавности од животних питања на потпуно други колосјек”, истакао је Говедарица.

И за предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића намјера СДА је ужасна и води БиХ у озбиљну кризу.

“Потпуно осуђујемо такве политичке злонамјерне игре СДА и то показује да са том странком не треба више имати никаквог политичког или било каквог другог посла. Са људима који мрзе РС нема никаквих ни разговора ни договора ни било чега. Позивамо их да престану”, рекао је Бореновић у изјави Независним новинама.

Казао је да је РС међународно призната кроз Дејтонски споразум и то је чињеница која је прихваћена већ 27 година.

“Од Дејтонског споразума прошло је 24 године и то не може више нико оспорити. Нико никада неће моћи промијенити име РС без њене воље и воље њеног народа. У мору силних проблема у којима се БИХ налази отварати овакве расправе стварно показују једну ужасну намјеру оних који то чине”, истакао је Бореновић.

Реагујући на најаву Странке демократске акције да ће преко својих представника у институцијама БиХ покренути правну процедуру пред Уставним судом Босне и Херцеговине ради преиспитивања тренутног назива Републике Српске, предсједник ГНС Марко Павић је рекао да покретање те иницијативе и сличних иницијатива које су покретане против Републике Српске не доприносе ни помирењу, ни напретку, ни економији ни било чему оном што људима треба.

Како је навео, ово штети договору, разговору, напретку.

“Стално траже нешто што је против РС, а никад се није покренуло нешто да три народа и два ентитета заједно раде. Ово је само још један потез гдје се несређени односи у ФБиХ и немогућност формирања власти тамо желе пребацити на РС”, нагласио је предсједник ДНС-а у изјави Независним новинама.

“РС ће постојати без обзира да ли се то неком свиђало или не свиђало. Ви знате да је назив РС усклађен с међународним фактором и ту нема никакве потребе да било ко буде забринут да се било шта може направити против РС”, ријечи су Марка Павића.

БН ТВ

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Хасан

23.01.2019 14:39

Додик присто на НАТО и то треба да продје непримјећено. Па се договорио са Бакетом (као и увјек) да лаје на додика и рс да скрене пазњу на издајничку политику додика према србима и рс-у. Јер без НАТО-а нема вјећа министара а без вјећа министара нема ни кредита од ММФ-а. А без кредита додик немозе плаћати ни полицију ни пензије ни плате дрзавним запосленицима, што у преводу значи хаус у мањем БХ ентитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.01.2019 15:16

Република Српска је донијела декларацију о војној неутралности и рекла да це пратити став Србије по питању уласка у војне савезе. Оцито да то теби смета јер је донесен на приједлог СНСД-а,да је у припреми измјена Кривицног законика у Републици Српској гдје це бити казњиво непостовање одлука дрзавних органа Републике Српске. Тако да то сто ти прицас нема везе са стварима које предузимају институције Републике Српске.

Name

Ре. Милан

23.01.2019 15:49

Ту твоју декларацују коју је донијела Р. Српска слободно окаци мацку о реп. Та декларација никог и ниста не обавезује, а поготово дрзавни ниво. Та декларација вази само теби и таквим ко ти.

Name

ре Милан

23.01.2019 16:24

Немаш ти појма, ти не знаш како функционише систем у РС у коју се ти кунеш, уставни суд РС је рекао да је та декларација НЕОБАВЕЗУЈУЋА. Јели ти знаш шта је устави суд РС-е?

Name

Михајло

23.01.2019 16:30

А сто ви насједате на њихове договоре, треба са њима другације.

Name

БОБА

23.01.2019 14:39

ТО СУ ДОГОВОРИ СДА И СНСД ВИ О УКИДАЊУ МИ ЋЕМО БРАНИТИ.ВИ ДОБИВАТЕ ГЛАСОВЕ НА КОНТО ТОГА У ФЕДЕРАЦИЈИ МИ У РС.КОЛИКО СУ ПРОВИДНИ И ГАДЉИВИ НИКОГА ВИШЕ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ НИ БИХ НИ РС НИ ФЕДЕРАЦИЈА ЉУДИ ПОВРАЋАЈУ КАД ТО СПОМЕНЕТЕ.ЗАТО КУД КОЈИ МИЛИ МОЈИ, НЕКА СЕ ОНИ ИЖИВЉАВАЈУ СА МИЛИЈОНИМА И МИЛИЈАРДАМА НАРОДНИХ ПАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

23.01.2019 15:03

Тацно 113%.

Name

ЦРНИ ГРУЈА

23.01.2019 16:30

Изненађује те нас Говедарица и Бореновић. Па немате амнезију. Јуче кошара, кромпиран шпирко све договорили са сда. Треба народ да заборави, Давида, Акцизе,ПДВ 22%, кредите ММФ-а,крађу гласова, невиђену тортуру полиције РС премлаћивање народа и народног посланика брутално и тд.Доста пуцања у празно. Ово је атак не СДА већ СНСД и њихових трабаната.Упамет се Говедарица и Бореновић ово је мамац за сомове и ситни зуб.Него купујмо по канту од 10 кг и херметичко затварање и пунити са фекалијама, требат ће.

Name

Ја

23.01.2019 14:39

ДОДИКОВ КОАЛИЦИОНИ ПАРТНЕР СДА ХАХАХАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

23.01.2019 14:42

Колико знам била је једна тузба за промјену назива ентитета на уставном суду и није успјела. Врло мале сансе има и ова јер је Алија Изетбеговиц ставио свој потпис. Е сад, ако американци стоје иза овог као притисак за Нато цланство онда је боље бити паметан и видјети у којој варијанти најмање губимо. Свако даљење активно дјеловање Америке овдје је погубно за РС. Треба бити паметан, а ова горе два кловна сигурно то нису. Колико год нападали Милета он це вјерујем резонски поступити. Он је свјестан по како танком леду ходамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Триво

23.01.2019 14:45

Додик је крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петко

23.01.2019 14:45

Неби требало да је име упитно јер је Алија ставио свој потпис. Али, и СНСД у име Републике је потписао цланство, мапу пута и замолбе за уцлањње у НАТО и сад се предомисли. Овим се отвара ново поглавље, оно сто је потписано не мора се постовати. Цист пут за нестанак Републике Србске је отворен. Уласком у НАТО несто се и мозе сацувати, јер сједнес за сто и поставис неке услове које це они испостовати, јер им је лаксе и јефтиније од других варијанти. Сад моземо прицати у недоглед празне прице из угла насег села.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.01.2019 15:20

WОW, одличан коментар, браво, политика није списак жеља, политика је умијеће могућег.

Name

Дзоо

23.01.2019 14:50

Све це то да се послазе само полако.А ви опозицијо немате ј..а а ови из позиције пљацкају градјани безе сама це нестати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељацкаполитика

23.01.2019 15:14

Нема везе, Битно је само да сви политицари имају солидна и редовна примања.

Name

Зокс

23.01.2019 14:51

Па нека се зове Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

23.01.2019 14:54

Ма да,битно је сада полемисати како је РС ,,опет,, угрозена и како сви зеле да нам напакосте. Само да се фокус помјери с правих проблема. Како јадна политика народних водја с обе стране. Јефтино,тузно и поврсно. Ми,народни трибуни,цинимо све да ти народе ни секунду не размисљас како зивис,него само да су ти национални интереси угрозени и буди срецан да те не писаљем у ров,опет. Сад бих и ланула,онако српски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

23.01.2019 15:46

Баш тако. Не могу да вјерујем да мисле да смо толико глупи.

Name

Мисо

23.01.2019 18:23

Политицарима и тајкунима је Република Српска И Федерација рај на земљи,зиве ко краљеви,а народ највеца бједа у Европи ,трази посао по Словенији у којој политицари имају мање плате него него наси сатрапи!

Name

хм

23.01.2019 14:54

Па јуце су се дововорили око игри без граница. А градјани цекају боље сутра, умјесто да раде сто требају, сто им је дузност,да ријесавају , социјалне и економскw проблеме, они и даље замајавају, манипулису.... само висе не знам кога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

23.01.2019 18:20

Свака цаст на коментару!!!!

Name

О75

23.01.2019 14:56

Сад це србовање добити на знацају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предвидиво

23.01.2019 15:02

За оцекивати је циме це се бавити 4 године по питању градјана, а успут красти и красти.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

23.01.2019 15:16

Сад ће се мајмуни расправљати четири године а народ ко јебе кад су овце

Name

Милан

23.01.2019 15:23

Странке из Сарајева це увијек имати зељу за укидањем Републике Српске, било СДСА, СББ, СДП, ДФ. То је ваљда свима јасно и зато се мора бити опрезан ко год да буде из Републике Српске да мора са њима врсити власт у заједницким институцијама. Није никаква тајна да би нас све из Републике Српске попили у капи воде када би могли, и зато нам треба јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Милан

23.01.2019 16:01

Као сто сте ви да зато да се Бих подјели, тако смо и ми да се ентитет укине, па ко буде имао висе среце.

Name

босњак

23.01.2019 22:02

Тако је Милане. Нецемо се смирити док не укинемо рс. То је једина истина.

Name

Цале!

23.01.2019 17:20

Политицари се договарају како да народу замазу оци,они имају све могуце привилегије,зиве боље од саудијских принцева И краљева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акција

23.01.2019 17:51

Не знате како цете се оправдат за улазак у власт са Бајом па сад измисљате глупости.Браво момци,ста сад правду за давида и оног јадног цовјека заборависте

ОДГОВОРИТЕ