На помолу зимска "трансфер бомба"!

Један од најталентованијих фудбалера данашњице изабрао Барселону.  Де Јонг изабрао Барселону, цена – 90 милиона евра! Френки де Јонг, један од најталентованијих фудбалера света и везиста Ајакса, изабрао је да на лето пређе у Барселону, потврдио је његов менаџер Али Дурсун.  ПРЕОКРЕТ ГОДИНЕ! Френки де Јонг оде у Барселону за 90. 000. 000 евра! ПСЖ извисио, плата холандског репрезентативца наводно 16. 000. 000 евра.

Фудбал 24.01.2019 | 09:00
На помолу зимска "трансфер бомба"!
Млади везиста Ајакса, Френки де Јонг (21), изабрао је Барселону пре Пари Сен Жермена, Манчестер ситија и Бајерн Минхена, тврди његов менаџер, Али Дурсун, а преноси холандски "Телеграф".

Дурсун се наводно захвалио Парижанима и "грађанима" на интересовању, раније и баварском гиганту, уз поруку да је млади фудбалер изразио жељу да каријеру настави на Ноу Кампу.

Исти извор наводи да ће Барселона за трансфер де Јонга платити чак 90.000.000 евра клубу из Аместердама, што је за 15 милиона више него понуда ПСЖ-а,

Председник Барселоне, Ђозеп Марија Бертомеу и спортски директор Ерик Абидал, састали су се са Де Јонгом прошле недеље и утаначили све детаље око уговора.

Де Јонг већ има пет наступа за репрезентацију Холандије, с обзиром на то да је тек сезону и по стандардан првотимац Ајакса.

Опет кува на релацији Барселона – Пари Сен Жермен! Овога пута због Френкија де Јонга. Велеобрт у режији Каталонаца и по свој прилици највећи трансфер јануарског прелазног рока. Холандско чудо од детета иде на стадион Ноу Камп. И то за равно 90.000.000 евра.

Пре месец дана добро обавештени холандски дневник Телеграф известио је да се 21-годишњи централни везни обећао Парижанима и да сам потпис недостаје како би се верификовао посао вредан 75.000.000 евра. А јутрос исти извор наводи да је упорност Барсе да га одврати од те намере уродила плодом и да се један од најтраженијих фудбалера ове зиме сели у табор шпанког првака.

Све је последица „мисије Амстдерам“, коју су челници Блаугране спровели прошле седмице. Тад су председник Ђосеп Марија Бертомеу и тројица директора (Ерик Абидал, Пеп Сегура и Рамон Планес) отпутовали у Холандију да покушају да убеде Де Јонга да је за његову каријеру боље да заигра на стадиону Ноу Камп. Уосталом, тамо Лале редовно цветају, а и за саму каријеру фудбалера је корисније да не мења много стил у односу на Ајаксов.

Очигледно је састанак уродио плодом, па је Френки промени став, а Барселона финансијски надјачала понуду Пари Сен Жермена, због чега је Марк Овермас, и сам некада првотимац каталонског гиганта, сад у улози спортског директора Ајакса мора да попусти и(ли) извуче још више новца за Копљанике. Да је посао готов може се закључити на основу речи Де Јонговог менаџера, Алија Дурсуна, који је „охладио“ остале заинтересоване клубове саопштивши им реченицу:

„Хвала свима, али Френки иде у Барселону“.

На тај начин корпу су добили најпре Јувентус и Манчестер Сити, испали су из трке за потпис у раној фази, јер Италијани после довођења Кристијана Роналда немају баш толики комодитет за трансфере, док првак Енглеске мора да мисли и на последице финансијског фер-плеја. Исти проблем мучи и Пари Сен Жермен, међутим, Свеци су нашли начин да затворе финансијску конструкцију, само што нису на време осигурали потпис, дозволили су Барселони да се умеша и не само да им поквари посао, него и додатно распламса ватру између два клуба. Све је почело трансфером Нејмара на Парк принчева лета 2017. за 222.000.000 евра, Барса је дуго спремала освету, изгледало је да има договор и са Адријеном Рабиоом (у међувремену пребачен у Б тим Пари Сен Жермена), али је решила да удари ПСЖ тамо где га највише боли и „скине“ му већ договорено појачање.

Према незваничним информацијама, Френки де Јонг ће потписати уговор на пет и по сезона, а годишње ће зарађивати 16.000.000 евра. Разумљиво, постаће најскупљи играч у историји холандског фудбала (рекорд у власништву Вирџила ван Дајка, 78.800.000), а наставиће традицију директних прелазака фудбалера Ајакса у Барселону. Серију је отворио Јохан Кројф (1973), а наставили Јохан Нескенс (1974), Ричард Виџге (1991),Франк де Бур (1999), Роналд де Бур (1999), Јари Литманен (1999), закључно са Јаспером Силесеном(2016).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар